Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα ΠΟΕΔΗΝ - «Σισμανογλείου» για ληγμένα υλικά

Κόντρα ΠΟΕΔΗΝ – «Σισμανογλείου» για ληγμένα υλικά

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη διοίκηση του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ» και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) μετά την καταγγελία εργαζομένων του νοσοκομείου για χρήση ληγμένου υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού.

Μαίρη Μπιμπή

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη διοίκηση του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ» και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) μετά την καταγγελία εργαζομένων του νοσοκομείου για χρήση ληγμένου υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Σισμανογλείου – Αμ.Φλέμιγκ» κατήγγειλαν στην Ομοσπονδία ότι το Σάββατο 17/2/2018 σε ημέρα γενικής εφημερίας στο Σισμανόγλειο χρησιμοποιούνταν ληγμένο υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό.

Συγκεκριμένα στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία στα οποία κατά τις εφημερίες εξυπηρετούνται επείγοντα περιστατικά (ΩΡΛ, οφθαλμολογικά, ουρολογικά) και γίνονται επείγουσες μικροχειρουργικές επεμβάσεις, περιποίηση τραυμάτων κ.λπ., χρησιμοποιήθηκε ληγμένο υγειονομικό υλικό, όπως ράμματα, νυστέρια, χειρουργικά εργαλεία, χειρουργικά γάντια, καθετήρες, συσκευές ορών, μπουκαλάκια αιμοληψίας κ.α. καθώς και φαρμακευτικό υλικό (ηπαρίνες, οροί, κολλύρια κ.α.) και διάφορα άλλα φάρμακα τα οποία έφεραν ημερομηνία λήξεως 7-8 χρόνια πριν.

Οι καταγγελίες που έγιναν αφορούσαν και τον κλίβανο αποστείρωσης χειρουργικών εργαλείων τα οποία χρησιμοποιούσαν σε έκτακτα περιστατικά. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, ο εν λόγω κλίβανος λειτουργούσε με σπασμένη τη πόρτα και δεν αποστείρωνε τα χειρουργικά εργαλεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι, «άρον-άρον μέσα στη νύχτα με παρέμβαση της Διοίκησης καταγράφηκαν τα υλικά και απομακρύνθηκαν».

Και επιπλέον, υποστηρίζει ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου την Δευτέρα 12/3/2018, και ενώ είχε διαταχθεί ΕΔΕ η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για την χρησιμοποίηση των ληγμένων υλικών, κάλεσε το Νοσηλευτικό προσωπικό του Σισμανόγλειου στο Αμφιθέατρο για ενημέρωση και σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα «έκπληκτοι οι παρευρισκόμενοι νοσηλευτές άκουγαν τον Διοικητή παρουσία της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας να τους παροτρύνει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ληγμένα υλικά κατά την κρίση τους».

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι πρέπει άμεσα να επέμβει ο Εισαγγελέας, το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας, ενώ κατηγορεί την διοίκηση του νοσοκομείου ότι, «διακινεί σενάρια επιστημονικής φαντασίας ότι ληγμένα υλικά εισήλθαν στο Νοσοκομείο από εργαζόμενους για να σαμποτάρουν τον Πολάκη!!! 7 κούτες!!! Από τους ΚΩΔΙΚΟΥΣ των υλικών μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθεί πότε και από ποιόν παραγγέλθηκαν τα συγκεκριμένα ληγμένα υλικά».

Σισμανόγλειο: Η ΠΟΕΔΗΝ παραπληροφορεί τους πολίτες

Η διοίκηση του νοσοκομείου με ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει ότι «το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ προσβάλλει, συκοφαντεί και παραπληροφορεί τους πολίτες όσον αφορά το Δημόσιο Νοσοκομείο Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ και τους εργαζόμενούς του και δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με την ποιότητα των παρεχόμενων ιατρικών».

Αναφορικά δε με τα όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ για τη στάση του διοικητή απαντά ότι «ουδέποτε ο Διοικητής παρότρυνε εργαζόμενους να χρησιμοποιήσουν ληγμένα υλικά. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι παραβρισκόμενοι. Άλλωστε το θέμα της ενημέρωσης δεν ήταν αυτό αλλά ζητήματα λειτουργίας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας».

Όσον αφορά το ιστορικό του θέματος που θίγει η ΠΟΕΔΗΝ η διοίκηση του νοσοκομείου υποστηρίζει ότι «το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου, ο διοικητής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από εργαζόμενο του Νοσοκομείου και μέλος του Σωματείου ότι νοσηλεύτρια της βάρδιας βρήκε σε ορισμένα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, ποσότητα υγειονομικού και φαρμακευτικού για τα οποία είχε παρέλθει η ημερομηνία λήξης.»

» Ο διοικητής πήγε επιτόπου για να διαπιστώσει τη βασιμότητα της καταγγελίας και κάλεσε επειγόντως τον Προϊστάμενο των Τακτικών Ιατρείων, την Διευθύνουσα Νοσηλευτικής, την Υπεύθυνη Φαρμακείου και τον Ιατρό Συντονιστή της Γενικής Εφημερίας να έρθουν επειγόντως στο Νοσοκομείο, όπως και έπραξαν.»

» Δόθηκε εντολή για τη συγκρότηση επιτροπής ελέγχου και απογραφής σε όλα τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Η επιτροπή εργάστηκε μέχρι της 7:00 το πρωί της Κυριακής ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα συγκάλυψης, αλλά ούτε και μερικής εικόνας της κατάστασης. Η επιτροπή έκανε αναλυτική καταγραφή, συγκέντρωσε το εν λόγω υλικό, το απομάκρυνε και το κράτησε με μοναδικό σκοπό την αξιοποίησή του σε περαιτέρω έρευνα. Η επιτροπή ενημέρωσε προφορικά τον Διοικητή 7:30 πμ της Κυριακής.»

» Την πρώτη εργάσιμη ημέρα η επιτροπή παρέδωσε την έγγραφη αναφορά της και ο Διοικητής έδωσε εντολή να διενεργηθεί κατεπείγουσα ΕΔΕ. Το πόρισμα της ΕΔΕ εκτιμάται ότι θα παραδοθεί την επόμενη εβδομάδα».

Και η ανακοίνωση της διοίκησης καταλήγει τονίζοντας ότι «τα υπόλοιπα που αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στην καταγγελία της είναι ανυπόστατα, αχαρακτήριστα ψευδή. Τέλος, είναι απαράδεκτο από Συνδικαλιστική Ομοσπονδία να εκδίδει ανακοίνωση ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ με σκοπό- προφανώς- να προκαταλάβει το πόρισμά της».

in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024