Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με άστεγους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ο Τ. Πετρόπουλος

Με άστεγους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ο Τ. Πετρόπουλος

«Η επίσκεψή μας στα γραφεία του περιοδικού "Σχεδία" δηλώνει τη στήριξη της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας στον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι άστεγοι να σταθούν ξανά στα πόδια τους, με πλήρη δικαιώματα στην εργασία, στην ασφάλιση και στη σύνταξη», υπογράμμισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος.

Τα γραφεία του περιοδικού δρόμου «σχεδία», στο Μεταξουργείο, επισκέφθηκε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο οποίος συνομίλησε με τους υπεύθυνους της δομής αλληλεγγύης και τους διανομείς.

Ο κ. Πετρόπουλος είχε την ευκαιρία να γνωριστεί από κοντά και να συνομιλήσει με τους ανθρώπους της δομής, τόσο με εκείνους που βρίσκονται πίσω, όσο και με τους διανομείς της, τους ανθρώπους με το κόκκινο γιλέκο, που στέκονται καθημερινά εκεί, στις γωνιές της πόλης, διεκδικώντας μία καλύτερη ζωή.

«Η επίσκεψή μας στα γραφεία του περιοδικού «Σχεδία» δηλώνει τη στήριξη της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι άστεγοι να σταθούν ξανά στα πόδια τους, με πλήρη δικαιώματα στην εργασία, στην ασφάλιση και στη σύνταξη», υπογράμμισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Στο πρόσωπό σας, βλέπουμε κάθε συμπολίτη μας που αγωνίζεται ενάντια στις αντιξοότητες. Η κυβέρνηση απλώνει δίχτυ προστασίας για την οικονομική και την κοινωνική υποστήριξη όλων των πολιτών που έχουν την ανάγκη κοινωνικής προστασίας, στηρίζοντας τον αγώνα τους για την επανένταξη στην οικονομική και την κοινωνική ζωή, με αξιοπρέπεια και αίσθηση κοινωνικής δικαιοσύνης», συμπλήρωσε ο κ. Πετρόπουλος.

«Βρίσκομαι σε έναν χώρο που η αδυναμία γίνεται δύναμη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, επισημαίνοντας ότι 10 περιοδικά την ημέρα για κάθε άστεγο του δίνει πλήρες δικαίωμα συνταξιοδότησης και πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Παράλληλα, ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι είναι σταθερός αναγνώστης του περιοδικού «Σχεδία», λέγοντας ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα περιοδικά που υπάρχουν.

«Εδώ η αλληλεγγύη κάνει θαύματα, εδώ κάθε άνθρωπος που αντιμετωπιζόταν ως άνθρωπος στο περιθώριο, αποδεικνύει ότι έχει αξιοπρέπεια, ικανότητες και δυνατότητες, να παράγει, γιατί η «Σχεδία» δεν πουλάει μόνο το περιοδικό, αλλά δημιουργεί σοβαρά και σπουδαία έργα τέχνης, που καλό είναι να αγοράζει ο καθένας μας, με στόχο να γίνει αυτός ο κοινωνικός χώρος παραγωγική δύναμη» είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τέλος, ο κ. Πετρόπουλος υποσχέθηκε ότι θα γίνονται τακτικές συναντήσεις, «για να κάνουμε έναν απολογισμό των νέων δυνατοτήτων που παρέχονται, με την ένταξή τους στην κοινωνική ασφάλιση για πρώτη φορά».

«Πλέον, οι άνθρωποι που ήταν άστεγοι, είναι στην «καρδιά» της κοινωνικής ασφάλισης. Εντάσσονται στην κοινωνική ασφάλιση με πλήρη περίθαλψη» διευκρίνισε ο κ. Πετρόπουλος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θέτει στο επίκεντρο της προσοχής της, από την πρώτη μέρα, την υποστήριξη των ασθενέστερων.

«Αυτό θα ενδυναμώνεται. Η πολιτική μας θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε κατάσταση αδυναμίας» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού δρόμου «σχεδία» Χρήστος Αλεφάντης, δήλωσε ότι τα προβλήματα και οι προκλήσεις είναι πάρα πολλές.

«Με την επίσκεψη του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, θέλαμε οι ίδιοι οι άνθρωποι που τα αντιμετωπίζουν, να τα θέσουν οι ίδιοι στον υφυπουργό, όπως και έπραξαν. Ο σκοπός αυτής της επίσκεψης ήταν ο κ. Πετρόπουλος να ακούσει τα προβλήματα, να συζητήσει και να αφουγκραστεί τους ίδιους» σημείωσε ο κ. Αλεφάντης, τονίζοντας, ωστόσο ότι μένουν πολλά να γίνουν ακόμα, «όπως αναγνωρίζει και ο ίδιος ο υφυπουργός».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αλεφάντης αποσαφήνισε ότι οι πωλητές της σχεδίας μπορεί να είναι άνθρωποι που μένουν σε έναν ξενώνα φιλοξενίας, μπορεί να είναι άνθρωποι που έχουν ζήσει στο παγκάκι, στο δρόμο ή στο αυτοκίνητο, αλλά μπορεί να είναι και συνάνθρωποί μας οι οποίοι μένουν σε ένα δικό τους σπίτι και δεν έχουν τίποτα άλλο- ούτε φως ούτε νερό -και αγωνίζονται με αυτό το μικρό εισόδημα να ξανασυνδέσουν το ρεύμα τους.

«Η σχεδία είναι το μοναδικό περιοδικό δρόμου στον πλανήτη που έχει λίστα αναμονής, γιατί είναι πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας που προσπαθούν να πιαστούν και από τη «σχεδία» στον έντιμο αγώνα που δίνουν, για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους» υπογράμμισε ο ίδιος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Πετρόπουλου στα γραφεία του περιοδικού δρόμου «σχεδία», πραγματοποιήθηκε μικρή ξενάγηση στους χώρους του περιοδικού και ενημέρωση για τα υπόλοιπα κοινωνικά προγράμματα και τις δράσεις που αναπτύσσονται παράλληλα με τη «σχεδία».

Υπενθυμίζεται ότι η «σχεδία», όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του πλανήτη, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου (περίπτερα, κλπ).

Πωλείται αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές αυτοί προέρχονται από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, όπως είναι οι άστεγοι, οι άνεργοι και, γενικώς, άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024