Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τερματίζεται η λειτουργία του ΜEGA με απόφαση του ΕΣΡ

Τερματίζεται η λειτουργία του ΜEGA με απόφαση του ΕΣΡ

Τον τερματισμό της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η απόφαση της Ολομέλειας του ΕΣΡ ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ τρία μέλη του είχαν αντίθετη άποψη. Την άμεση λήψη μέτρων από πλευράς των μετόχων ζητούν με ανακοίνωσή τους τα διοικητικά συμβούλια των συνδικαλιστικών ενώσεων (ΕΣΗΕΑ ΕΠΗΕΑ ΕΣΠΗΤ ΚΑΙ ΕΤΙΤΑ), προκειμένου να αποφευχθεί το κλείσιμο του σταθμού και να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ. Να μη γίνουν οι εργαζόμενοι «Ιφιγένεια» για την ικανοποίηση συμφερόντων, τονίζουν οι εργαζόμενοί του.

Τον τερματισμό της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά τη σημερινή του συνεδρίαση. Η απόφαση της Ολομέλειας του ΕΣΡ ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ τρία μέλη του είχαν αντίθετη άποψη.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των εργαζομένων του MEGA οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από τα γραφεία του ΕΣΡ, περιμένοντας με έκδηλη αγωνία, την απόφαση.

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακριτικό τίτλο MEGA CHANNEL εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν.4496/2017 και υποχρεώνει την λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ να τερματίσει τη λειτουργία του» αναφέρεται συγκεκριμένα στην απόφαση.

«Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA CHANNEL λειτούργησε επί πολλά έτη με βάση σχετικές διοικητικές πράξεις ως ενημερωτικός εθνικής εμβέλειας, δεν έλαβε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, που άρχισε με την προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ. Ο σταθμός αυτός δεν είχε υποβάλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του, είναι δε κοινώς γνωστό ότι από τον μήνα Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε την μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων».

Με τον τρόπο αυτό η Ολομέλεια του ΕΣΡ απέρριψε ουσιαστικά το βασικό επιχείρημα των εκπροσώπων του σταθμού ότι εκπέμπει μόνο ψυχαγωγικό πρόγραμμα και ως εκ τούτου κρίνεται ως θεματικό, γεγονός που θα του επέτρεπε τη συνέχεια της λειτουργίας του έως την προκήρυξη των θεματικών αδειών.

Πότε κλείνει ουσιαστικά το κανάλι

Το επόμενο βήμα είναι η ανάρτηση της απόφασης στην Διαύγεια και η σύνταξη της επιστολής από το ΕΣΡ προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η οποία θα δώσει και την εντολή στην DIGEA να κατεβάσει το σήμα του MEGA. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΣΡ, οι ενέργειες αυτές δρομολογούνται άμεσα.

Εάν οι μέτοχοι του MEGA καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης του ΕΣΡ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αυτό θα μπορούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, να καθυστερήσει «το μαύρο» μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής από το ΣτΕ.

«Να μη γίνουν οι εργαζόμενοι «Ιφιγένεια» για ικανοποίηση συμφερόντων

«Η απόφαση του ΕΣΡ βάζει και τυπικά την »ταφόπλακα» στη λειτουργία του πρώτου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας. Παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων που στήριξαν έμπρακτα το κανάλι, παραμένοντας απλήρωτοι και χωρίς καμία στήριξη από την πλευρά των μετόχων, φαίνεται ότι θα ικανοποιηθούν όλοι αυτοί που επιθυμούσαν διακαώς το κλείσιμο του MEGA» επισημαίνουν οι εργαζόμενοι του καναλιού.

«Μέτοχοι »αμέτοχοι», κυβέρνηση, τράπεζες, ανταγωνιστές. Ο καθένας μπορεί να βάλει τους εμπλεκόμενους σε όποια σειρά θέλει. Και οι εργαζόμενοι καταλήγουμε στην πυρά, ως μία άλλη Ιφιγένεια, προκειμένου να ικανοποιηθούν επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα» προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους.

Οι εργαζόμενοι του MEGA διερωτώνται αν υπάρχει τρόπος να αποτραπεί το «μαύρο» και απαντούν ότι εάν θέλουν οι μέτοχοι, υπάρχει αυτή η δυνατότητα. «Αρκεί να χρησιμοποιήσουν όλα τα νομικά εργαλεία για να πετύχουν την αναστολή εφαρμογής της απόφασης του ΕΣΡ» τονίζουν.

«Οι 420 εργαζόμενοι καλούμε τους μετόχους να αποδείξουν έμπρακτα τη βούληση τους για να »παραμείνει στη ζωή» το κανάλι και άμεσα να προχωρήσουν σε όλα τα απαραίτητα ένδικα μέσα. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση θα αποβεί μοιραία και πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αναλάβουν την ευθύνη για το »λουκέτο» του καναλιού.

Όλα όσα έχουν συμβεί στο MEGA τα τελευταία δύο χρόνια καταπατούν κάθε έννοια λογικής και ηθικής, ενώ έχει καταστρατηγηθεί η εργατική νομοθεσία. Φτάσαμε στο σημείο από την απλήρωτη εργασία μας να έχει αποπληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας, με τις αμοιβές μας να παραμένουν δεσμευμένες στις τράπεζες. Και όλοι να σφυρίζουν αδιάφορα» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι του MEGA καλούν τους μετόχους, την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τις τράπεζες να βρουν τρόπο να αποδοθούν τα οφειλόμενα. Μόνο ένα μέρος των δεσμευμένων από τις τράπεζες χρημάτων, αρκεί για να εξοφληθούμε, τονίζουν.

«Επιτέλους, έφτασε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές 420 ανθρώπων και των οικογενειών τους» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

ΕΣΗΕΑ: Όχι άλλο «μαύρο» στην ενημέρωση

Την άμεση λήψη μέτρων από πλευράς των μετόχων του MEGA ζητούν με ανακοίνωσή τους τα διοικητικά συμβούλια των συνδικαλιστικών ενώσεων (ΕΣΗΕΑ ΕΠΗΕΑ ΕΣΠΗΤ ΚΑΙ ΕΤΙΤΑ), προκειμένου να αποφευχθεί το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού και να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ

Οι μέτοχοι του «MEGA» δεν μπορεί να παραμένουν άλλο… αμέτοχοι.

Η αρνητική απόφαση του ΕΣΡ στο αίτημα του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA» για αλλαγή της φυσιογνωμίας του, ρίχνει «μαύρο» στο πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας και οδηγεί σε εξόντωση τους 420 απλήρωτους εργαζόμενους. Ο μοναδικός τρόπος να παραμείνει σε λειτουργία το «MEGA» είναι, εδώ και τώρα οι μέτοχοι, να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα που παρέχει ο Νόμος προκειμένου να καταστεί προσωρινά ανενεργή και τελικά να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ που βάζει «λουκέτο» στο κανάλι. Χρόνος υπάρχει. Όπως και νομικά εργαλεία που μπορούν να αποτρέψουν το καίριο αυτό πλήγμα στην πολυφωνία και στη Δημοκρατία.

Ήρθε η ώρα επιτέλους, να αποδείξουν ότι οι μέχρι τώρα ενέργειές τους δεν ήταν προσχηματικές.

Στο χέρι των μετόχων είναι να μην ταυτιστούν στην κοινή γνώμη ως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αντεργατικής συμπεριφοράς προς εργαζόμενους που όχι απλώς στήριξαν τη λειτουργία του με την απλήρωτη εργασία τους – επί περίπου δύο χρόνια – αλλά και που ελέω αυτής αποπληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας.

Οι Ενώσεις των εργαζομένων τελούμε σε επαγρύπνηση και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που έστω και τώρα θα δίνει προοπτική σωτηρίας στο κανάλι.

Καλούμε την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τις Τράπεζες να βρουν τρόπο να αποδοθεί άμεσα στους εργαζόμενους μέρος των χρημάτων που έχουν συγκεντρωθεί στις Τράπεζες από την απλήρωτη εργασία τους».

ΚΚΕ: Ευθύνη σε κυβέρνηση, παλιούς, νέους μεγαλομετόχους και τράπεζες

«Η σημερινή απόφαση του ΕΣΡ για το κλείσιμο του MEGA αφήνει στο δρόμο 420 εργαζόμενους, που παραμένουν απλήρωτοι για σχεδόν δυο χρόνια, οι οποίοι είναι τα θύματα των επιχειρηματικών ανταγωνισμών, της αναδιανομής της αγοράς στο χώρο των ΜΜΕ και της κυβερνητικής πολιτικής υπέρ μεγαλοεπιχειρηματιών – ιδιοκτητών» τονίζει σχόλιο του ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση, οι μεγαλομέτοχοι του καναλιού, παλιοί και νέοι, που είναι ιδιοκτήτες κερδοφόρων επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και οι τράπεζες που εισέπρατταν όλο αυτό το διάστημα τα έσοδα του καναλιού, έχουν ευθύνη να βρουν λύση, προκειμένου να πληρωθούν οι οφειλόμενοι μισθοί, οι εισφορές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να διασφαλιστούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024