Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αμανατίδης: «Κάνουμε τις απαραίτητες διπλωματικές κινήσεις για τους στρατιωτικούς»

Αμανατίδης: «Κάνουμε τις απαραίτητες διπλωματικές κινήσεις για τους στρατιωτικούς»

Τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές να λάβει τις πραγματικές του διαστάσεις ως ένα σύνηθες μεθοριακό γεγονός, ανέπτυξε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές να λάβει τις πραγματικές του διαστάσεις ως ένα σύνηθες μεθοριακό γεγονός, ανέπτυξε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Ο κ. Αμανατίδηςμιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», εξήγησε ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε στη διερεύνηση από την πλευρά του εισαγγελέα, ώστε να κάνει πρόταση προς το δικαστήριο, σε σχέση με το κατηγορητήριο».

Σημείωσε ότι «οι αντιδράσεις μας από την πρώτη στιγμή ήταν η ενεργοποίηση όλων των διαύλων επικοινωνίας», επισημαίνοντας ότι έγιναν «όλες οι απαραίτητες διπλωματικές κινήσεις, τόσο σε επίπεδο αρχηγών του ΓΕΕΘΑ όσο και των υπηρεσιών μας, έτσι ώστε να απαντήσουμε με ψυχραιμία, να δώσουμε τη διάσταση την οποία έχει, το οποίο είναι ένα συνηθισμένο μεθοριακό γεγονός».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ακόμη πως «φροντίζουμε αυτό το γεγονός να μην εξελιχθεί, με την εκμετάλλευση ή αξιοποίηση από την πλευρά της Τουρκίας, σε ένα σύνθετο γεγονός». Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε ότι «έγινε ενημέρωση τόσο στους υπουργούς που συμμετείχαν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όσο και στης ΕΕ, υπήρξε η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και βέβαια υπήρξε και η δήλωση της κ. Μογκερίνι, σε σχέση με το περιστατικό της καλής γειτονίας, ιδίως για μία χώρα που είναι προς ένταξη στην ΕΕ».

«Χρειάζεται ψυχραιμία, υπομονή και αποφασιστικότητα και η διαβεβαίωση από τη μεριά μας ότι κάνουμε και κάναμε αυτά που είναι απαραίτητα, ώστε να έχει αίσιο τέλος η υπόθεση αυτή» είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών και υπογράμμισε πως «έχουμε δώσει όλη την υποστήριξη που είναι δυνατόν και πρέπει να δοθεί και σε αυτήν την κατεύθυνση».

Τέλος, ο κ. Αμανατίδης αναφορικά με την πρόσφατη ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κατήγγειλε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Όταν λέμε «κλειστή συνεδρίαση» πρέπει να εννοούμε «κλειστή συνεδρίαση», γιατί τα μηνύματα που δίνονται, λαμβάνονται από όλες τις πλευρές», είπε υπογραμμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «γενικότερα δεν μπορεί σε εθνικά ζητήματα να εξαρτά τη θέση της πάντοτε από τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις και ανάλογα από το ποια συνιστώσα επικρατεί κάθε φορά στους εσωτερικούς συσχετισμούς της».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024