Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Στόχος η μείωση της φορολογίας σε επιχειρήσεις

Τσίπρας: Στόχος η μείωση της φορολογίας σε επιχειρήσεις

Το 2018 είναι το κρισιμότερο έτος για τη χώρα που από το 2010 μπήκε σε πρωτοφανή περιπέτεια. Τελειώνουμε τα προγράμματα στήριξης και την ασφυκτική επιτροπεία και την επόμενη ημέρα που θέλουμε να είναι «μέρα παραγωγικής δημιουργίας και βιώσιμης ανάπτυξης», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση της ΓΣΕΒΕE.

Το 2018 είναι το κρισιμότερο έτος για τη χώρα που από το 2010 μπήκε σε πρωτοφανή περιπέτεια. Τελειώνουμε τα προγράμματα στήριξης και την ασφυκτική επιτροπεία και την επόμενη ημέρα που θέλουμε να είναι «μέρα παραγωγικής δημιουργίας και βιώσιμης ανάπτυξης», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση της ΓΣΕΒΕE.

«Οι συνθήκες έχουν διαμορφωθεί χάρη στη συστηματική προσπάθεια που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα. Τα δημόσια οικονομικά της χώρας έχουν μπει πλέον σε τάξη. Οι δείκτες επιχειρηματικού κλίματος και οικονομικής εμπιστοσύνης ανακάμπτουν, μέρα με τη μέρα βλέπουμε να βελτιώνονται. Ενώ είναι ενθαρρυντικό ότι το 2017 το ισοζύγιο ανοίγματος – διαγραφών επιχειρήσεων είναι θετικό με 6.000 περισσότερες συστάσεις από διαγραφές. Σύμφωνα μάλιστα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σημειώσαμε θετικό ρυθμό ανάπτυξης για τέταρτο συνεχόμενο εξάμηνο κι αυτό σημαίνει, κατά τους συμβατικούς ορισμούς όπως είναι διεθνώς αποδεκτοί, ότι η ύφεση τερματίστηκε αισίως, μετά από δέκα συνεχόμενα έτη -και αυτό έχει να συμβεί από το 2008», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπέρανε:
«Δεν πρόκειται δηλαδή για μια εύθραυστη, συγκυριακή ανάκαμψη αλλά για μια σταδιακά ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Όλοι προβλέπουν, από τους εταίρους μας μέχρι και τους έγκριτους διεθνείς αναλυτές, ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης, από το 2018 και για τα επόμενα έτη, αναμένεται ότι θα υπερβαίνουν το 2%».

«Εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι και προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα, για το «μετά» την «καταιγίδα» της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της εκδήλωσης της ΓΣΕΒΕΕ.

«Σε όλες τις πρόσφατες δημόσιες παρεμβάσεις μου απευθύνω ειλικρινές κάλεσμα προς όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου σε μια κοινή συστρατευση, ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. Γιατί τώρα -σημείωσε με έμφαση- είναι η κατάλληλη στιγμή για τη δυναμική επιστροφή της χώρας στο προσκήνιο».

Για αυτό το σκοπό -και με τη συνδρομή των περιφερειακών συνεδρίων, όπως παρατήρησε ο πρωθυπουργός- «εκπονούμε ένα συνεκτικό, μακρόπνοο αναπτυξιακό σχεδιασμό, κατάλληλο να επαναφέρει τη χώρα μας με αξιώσεις στο παγκοσμιοποιημένο ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Μιλώντας για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων, ο πρωθυπουργός από το βήμα της εκδήλωσης της ΓΣΕΒΕΕ ξεκαθάρισε ότι «αποτελεί ωμή και συνειδητή παραπλάνηση να ισχυρίζεται κανείς σήμερα ιδιαίτερα απέναντι σε σας ότι σε μια μέρα μπορεί να εξαλείψει μεμιάς όλα τα φορολογικά βάρη, ότι είναι θέμα βούλησης, πέρα και έξω από τους αντικειμενικούς περιορισμούς, τους οποίους η χώρα κουβαλάει».

Επίσης, «η σταδιακή μείωση της φορολογίας, είναι αναμφίβολα αναγκαία προϋπόθεση για την επόμενη μέρα, απαιτεί όμως συγκεκριμένα βήματα. Αυτό λοιπόν που σήμερα εγώ θέλω να δεσμευτώ ενώπιόν σας, δεν είναι μαγικές λύσεις αλλά ότι υπάρχει πλέον ο οδικός χάρτης για την αποκλιμάκωση της φορολογικής επιβάρυνσης. Θα επιτευχθεί και θα είναι εξολοκλήρου αποτέλεσμα, όχι μαγικών, αλλά της δικής μας στοχευμένης και καλά σχεδιασμένης δουλειάς. Αποτέλεσμα των κόπων του ελληνικού λαού που επιτέλους αρχίζουν να πιάνουν τόπο», τόνισε ακόμη.

Στη ρύθμιση των 120 δόσεων εστίασε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός, στην εκδήλωση της ΓΣΕΒΕΕ, σε συνδυασμό με την ανάκτηση της ευστάθειας των τραπεζών. Επί λέξει, «το τραπεζικό μας σύστημα ανακτά σταδιακά την ευστάθεια του και είναι έτοιμο να συμβάλει ξανά στη χρηματοδότηση της οικονομίας. Με τη δραστική παρέμβαση του εξωδικαστικού συμβιβασμού λύνουμε το γόρδιο δεσμό της υπερχρέωσης των επιχειρήσεων, ενώ προχωρούμε σε διορθωτικές αλλαγές προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου εργαλείου.

Με πρόσφατη ρύθμιση μπορούν πλέον να υπαχθουν σε καθεστώς ρύθμισης 120 δόσεων προς το δημόσιο και τα Ταμεία, επιχειρήσεις με χρέη κάτω των 20.000 ευρώ», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024