Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο ΕΣΡ το θέμα του MEGA, πρόταση για να ενταχθεί στα θεματικά κανάλια

Στο ΕΣΡ το θέμα του MEGA, πρόταση για να ενταχθεί στα θεματικά κανάλια

Πρόταση για να ενταχθεί το MEGA στα θεματικά κανάλια, αναμένεται να καταθέσει η διοίκησή του, σύμφωνα με ενημέρωση των εργαζομένων του από το ΔΣ του καναλιού. Η πρόταση θα κατατεθεί στην αυριανή, Δευτέρα, συνεδρίαση του ΕΣΡ, στην οποία έχει κληθεί σε ακρόαση η Τηλέτυπος ΑΕ, και στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί το μέλλον του καναλιού, καθώς, σύμφωνα με τον νόμο, ο σταθμός εάν δεν δηλώσει πρόθεση να εκπέμψει ως θεματικός, θα πρέπει να διακοπεί η εκπομπή του.

Με το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA αναμένεται να ασχοληθεί αύριο, Δευτέρα, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Το ΕΣΡ έχει καλέσει σε ακρόαση την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. καθώς, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, ο σταθμός εάν δεν δηλώσει πρόθεση να εκπέμψει ως θεματικός, θα πρέπει να διακοπεί η εκπομπή του.

Σύμφωνα με ενημέρωση των εργαζομένων του MEGA, σήμερα, Κυριακή 4/03/2018, συνεδρίασε στο δεύτερο όροφο του Mega το Διοικητικό Συμβούλιο της «Τηλέτυπος Α.Ε.».

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης του ΔΣ ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δήλωσαν ότι δεν συνεδρίασαν σήμερα για να προετοιμάσουν την πτώχευση του καναλιού, κάτι που δεν είναι στις προθέσεις των μετόχων, αλλά για να καταθέσουν αύριο στη συνεδρίαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου πρόταση για να ενταχθεί το Mega στην διαδικασία των θεματικών αδειών.

Σε ερώτηση εάν μία τέτοια πρόταση είναι πλέον εκτός προθεσμιών, απάντησαν αρνητικά και ότι αναμένουν από το ΕΣΡ να την κάνει αποδεκτή.

Στο κατά πόσον η πρόταση θα συμπεριλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων, απάντησαν ότι θα ενημερώσουν μετά την κατάθεσή της, την Τρίτη, από κάποιο μέλος που θα ορίσουν.

Δήλωσαν επίσης ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν για το σύνολο των δεδουλευμένων τους και επιφυλάχτηκαν να ερευνήσουν γιατί έγινε επιλεκτική πληρωμή ορισμένων εργαζομένων με μισθούς δύο μηνών.

Ενημέρωσαν ότι εκπροσωπούν δύο μετόχους, Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη, καθώς ο τρίτος μέτοχος «βρίσκεται μακριά από την υπόθεση Mega» (σ.σ. Σαββίδης). Δήλωσαν ακόμα ότι η σημερινή συνεδρίαση τους ήταν αποτέλεσμα της επιθυμίας των μετόχων.

Επίσης ότι δεν έχουν καμία επικοινωνία με τις δανείστριες τράπεζες. Στις επίμονες ερωτήσεις των εργαζομένων για την παντελή έλλειψη φυσικής παρουσίας της διοίκησης επί τόσους μήνες, όταν οι εργαζόμενοι δούλευαν απλήρωτοι, αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης, απάντησαν ότι «σήμερα γίνεται μία νέα αρχή και ότι θα βρίσκονται πλέον κοντά μας».

Οι εργαζόμενοι του Mega επισημαίνουν ότι παρακολουθούν με τεράστιο ενδιαφέρον και ισχυρές επιφυλάξεις (λόγω της μέχρι τώρα στάσης των διοικούντων) τις όποιες κινήσεις του ΔΣ και των μετόχων του Mega και αναμένουν έστω και τώρα ανοιχτή ενημέρωση και ξεκαθάρισμα προθέσεων. «Όλοι οι εργαζόμενοι, τεχνικοί, διοικητικοί και δημοσιογράφοι, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμία πλευρά (εργοδότες, τράπεζες, κυβέρνηση, ΕΣΡ) να παίξει παιχνίδι στις πλάτες μας για να τινάξει από πάνω της το ενδεχόμενο ‘μαύρου’ στο Mega και στις ζωές μας» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων του σταθμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024