Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ομιλία Κουτσούμπα στο Σύνταγμα για Βαλκάνια, Τουρκία και ΝΑΤΟ

Ομιλία Κουτσούμπα στο Σύνταγμα για Βαλκάνια, Τουρκία και ΝΑΤΟ

Με ομιλία του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα κορυφώθηκε η συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα, ενώ ακολούθησε πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. 

Με ομιλία του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα κορυφώθηκε η συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα, εναντίον των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και της εμπλοκής της Ελλάδας.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες να δουν όσα κρύβουν, «να δείτε «το δάσος» δηλαδή τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, τη σύγκρουση μεγάλων συμφερόντων συνολικά στα Βαλκάνια και όχι μόνο το «δέντρο» δηλαδή το παζάρι για το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

«Μιλάμε πρόσωπο με πρόσωπο με όλους όσοι πίσω από τον αποπροσανατολισμό, τον εφησυχασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα περί δήθεν σταθερότητας και ασφάλειας βλέπουν να ματώνουν τους λαούς για τη «σταθερότητα» και την «ασφάλεια» της κερδοφορίας των μονοπωλίων τους» σημείωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε επαγρύπνηση, ετοιμότητα και ένταση της πάλης «που θα απαιτεί «καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ»», κλείσιμο της βάσης της Σούδας και όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα, επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών από τις αποστολές εκτός συνόρων και ισχυροποίηση της πάλης για αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

«Κρατώντας τη σημαία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, η κυβέρνηση θέλει να λύσει και το ζήτημα με την ΠΓΔΜ – όχι τυχαία με ορίζοντα τη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλη – και την ένταξη της γειτονικής χώρας στον ιμπεριαλιστικό αυτό οργανισμό», είπε ο κ. Κουτσούμπας τονίζοντας ότι εγγύηση είναι η μη ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. «Πραγματική λύση σημαίνει εγγυήσεις για εξάλειψη του αλυτρωτισμού, του εθνικισμού, των διεκδικήσεων, εξασφάλιση του απαραβίαστου των συνόρων, που αυτό σημαίνει αλλαγές τώρα και όχι στο απώτερο μέλλον στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, η όποια σύνθετη ονομασία erga omnes να ορίζεται με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό και να ξεκαθαρίζεται ότι δεν υπάρχει ιστορικά διαμορφωμένο «μακεδονικό» έθνος, «μακεδονική» εθνότητα, «μακεδονική» γλώσσα, που είναι η βάση του αλυτρωτισμού και ότι εγείρουν ζητήματα ύπαρξης μειονότητας, άρα και διεκδικήσεων, δήθεν υπεράσπισης δικαιωμάτων της κλπ» συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας, «ο λαός μας δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τους λαούς των Βαλκανίων, δεν έχει να χωρίσει τίποτα με το γειτονικό τούρκικο λαό. Γι’ αυτό κανείς να μην πιαστεί στα δίχτυα του εθνικισμού που δηλητηριάζει τους λαούς για να κρύψει ότι οι εργάτες σε όλες τις χώρες έχουν τον ίδιο αντίπαλο, τους εκμεταλλευτές τους, τους αστούς και το σάπιο σύστημά τους».

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του γ.γ. του ΚΚΕ, ακολούθησε πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία στην Βασ. Σοφίας.

in.gr

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024