Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άσυλο από την Ελλάδα ζητούν 17 Τούρκοι

Άσυλο από την Ελλάδα ζητούν 17 Τούρκοι

Δεκαεπτά Τούρκοι πέρασαν με φουσκωτό στις Οινούσσες και ζήτησαν πολιτικό άσυλο από τη χώρα μας, καθώς όπως σημειώνουν διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν. Μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Την ώρα που το θέμα της έκδοσης των οκτώ τούρκων αξιωματικών έχει δημιουργήσει προβλήματα μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας, έρχεται μια ακόμα περίπτωση να δημιουργήσει ένταση.

Όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα, τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή «Πούντα» Οινουσσών, δεκαεπτά αλλοδαποί, οι οποίοι αφού περισυλλέγησαν ασφαλείς, μεταφέρθηκαν στη Χίο και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης που λειτουργεί στη ΒΙΑΛ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για 17 δημοσίους υπαλλήλους και δικαστικούς από την Τουρκία, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι βρίσκονται υπό δίωξη στη χώρα τους για τα πολιτικά τους φρονήματα και σκοπεύουν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα.

in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024