Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα Ίμια εκτινάσσουν τις αποδόσεις των ομολόγων

Τα Ίμια εκτινάσσουν τις αποδόσεις των ομολόγων

«Ανελέητες» είναι οι πιέσεις που δέχονται και σήμερα τα ελληνικά ομόλογα, μετά την τελευταία έκδοση του 7ετους ομολόγου.

«Ανελέητες» είναι οι πιέσεις που δέχονται και σήμερα τα ελληνικά ομόλογα, μετά την τελευταία έκδοση του 7ετους ομολόγου.

Μιλώντας στο in.gr το στέλεχος της Beta Χρηματιστηριακής, Τάκης Ζαμάνης αναφέρει ότι «ενώ το κλίμα στην αγορά ομολόγων της ευρωζώνης είναι πιο θετικό σήμερα, η ελληνική αγορά ακολουθεί τη δική της αρνητική πορεία με την επιδείνωση των ελληνικών ομολόγων» και προσθέτει ότι «ο λόγος είναι γεωπολιτικός».

Η ένταση των τελευταίων ωρών στις σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας, με τις προκλήσεις στα Ίμια φαίνεται ότι έχουν προβληματίσει τους επενδυτές κάτι που αποτυπώνεται και στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Έτσι, με άνοδο κατά 1,68% σε σχέση με τα χθεσινά επίπεδα κινείται η απόδοση του 10ετούς ομολόγου και διαμορφώνεται στο 4,47%. Η απόδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 2,1% σε σχέση με τα χθεσινά επίπεδα και διαμορφώνεται στο 3,830%. Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται το έντονα αρνητικό κλίμα στο νέο 7ετές ομόλογο με την απόδοσή του να αυξάνεται στο 4,1%, ενώ εκδόθηκε με απόδοση στο 3,5%, ζημιώνοντας έτσι τους επενδυτές.

Και μέσα σε όλα αυτά έντονες είναι οι «φωνές» που αναφέρουν ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να ρισκάρει να βγει μόνη στις αγορές χωρίς ασπίδα προστασίας. Πρόσφατα και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας έχει ταχθεί υπέρ της προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής τον Αύγουστο. Αν και διαπιστώνει πως «η οικονομία ανακάμπτει» εκτιμά ότι η χώρα έχει ακόμη να διανύσει κάποια απόσταση μέχρι να αποκτήσει μόνιμη χρηματοδότηση από τις αγορές μετά το τέλος του προγράμματος.


Α.Π.

in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024