Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βίτσας: Ανιστόρητη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Βίτσας: Ανιστόρητη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Ανιστόρητη και απαράδεκτη χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικού, το οποίο αναφέρει ότι τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία προσθέτοντας ότι η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει το περιστατικό με νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Ταυτόχρονα, διέψευσε τα περί σχεδίων της κυβέρνησης για ανταπόδοση του περιστατικού.

Ανιστόρητη και απαράδεκτη χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής
Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου
Εξωτερικού, το οποίο αναφέρει ότι τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία
προσθέτοντας ότι η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει το περιστατικό με
νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Ταυτόχρονα, διέψευσε τα περί σχεδίων της
κυβέρνησης για ανταπόδοση του περιστατικού.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και το «Καλημέρα Ελλάδα» ο κ. Βίτσας κάλεσε την Τουρκία να βρει τα έγγραφα από τη συνθήκη που υπέγραψε με την Ιταλία, στην οποία φαίνεται πού ανήκουν τα Ίμια. Τόνισε ότι τον ανησυχεί περισσότερο το ενδεχόμενο ατυχήματος στο Αιγαίο γιατί τείνει – όπως είπε – να γίνει ανεξέλεγκτο. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, συνέστησε ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Ο κ. Βίτσας, κληθείς να σχολιάσει το επεισόδιο στα Ίμια, έκανε λόγο για ένα σημαντικό περιστατικό που δεν χρειάζεται ούτε να αναβαθμιστεί, ούτε και να υποβαθμιστεί. Επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και απέδωσε την προκλητικότητα της γείτονος στην ανάγκη δημιουργίας επεισοδίων για εσωτερική κατανάλωση.

Για τη νύχτα της Τρίτης, σημείωσε πως ήταν ήσυχη, καθώς το Λιμενικό Σώμα βρισκόταν στην περιοχή, όπως και το πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο πραγματοποίησε περιπολία χωρίς προβλήματα.

Διέψευσε τα περί σχεδίων της κυβέρνησης για ανταπόδοση του περιστατικού

Ο κ. Βίτσας ξεκαθάρισε ότι τα όσα ακούγονται και γράφονται για τυχόν σχέδια της κυβέρνησης για ανταπόδοση του περιστατικού βρίσκονται στο πλαίσιο της φαντασίας. Πρόσθεσε δε ότι έχουν ληφθεί από την Ελλάδα όλες οι πρωτοβουλίες σε όλα τα διεθνή φόρα μετά το περιστατικό στα Ίμια.
Τέλος, ο Δημήτρης Βίτσας, κληθείς να σχολιάσει και το ζήτημα με τα Σκόπια, είπε ότι η υπεράσπιση της κυριαρχίας μας είναι δεδομένη, αναζητείται μια λύση όπως την έχει περιγράψει η κυβέρνηση και σημείωσε ότι «δεν τσιμπάμε σε προκλητικότητες

Αμανατίδης: Να σταματήσει η Τουρκία να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

Μήνυμα στην Τουρκία ότι θα πρέπει να σταματήσει να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, προσβάλλοντας και παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, έστειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, με αφορμή το επεισόδιο στα Ίμια.

Ανακοίνωσε παράλληλα ότι ενημερώθηκε άμεσα ο διεθνής παράγοντας ενώ σήμερα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ενημερώνει τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ.

Απαντώντας στην ανακοίνωση της Άγκυρας στην όποια χαρακτήρισε δικά της τα Ίμια ο κ. Αμανατίδης είπε ότι η Τουρκία έχει πάρει διαζύγιο από τον κοινό νου και τη λογική.

in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024