Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά καλεί ΟΗΕ και ΕΕ να λάβουν μέτρα κατά της Άγκυρας

Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά καλεί ΟΗΕ και ΕΕ να λάβουν μέτρα κατά της Άγκυρας

Οι προκλήσεις της Τουρκίας στα κυπριακά χωρικά ύδατα παραβιάζουν την αρχή της εδαφικής ακεραιότητας της ΕΕ, τονίζει σε ανακοίνωσή της Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά (GUE-NGL), καλώντας τον ΟΗΕ και την ΕΕ να αναλάβουν αποφασιστική δράση εναντίον της 'Αγκυρας.

Οι προκλήσεις της Τουρκίας στα κυπριακά χωρικά ύδατα παραβιάζουν την αρχή της εδαφικής ακεραιότητας της ΕΕ, τονίζει σε ανακοίνωσή της Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά (GUE-NGL), καλώντας τον ΟΗΕ και την ΕΕ να αναλάβουν αποφασιστική δράση εναντίον της ‘Αγκυρας.

«Η παρεμπόδιση από την Τουρκία του ιταλικού γεωτρύπανου να εισέλθει στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΑΟΖ) καταδικάζεται ως καταφανής παραβίαση της αρχής της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών καθώς και του συμβατικού και εθιμικού δικαίου της θάλασσας» αναφέρει η ανακοίνωση της GUE, σημειώνοντας ότι «η ΕΕ προειδοποίησε έκτοτε την Τουρκία να σεβαστεί την κυριαρχία των κρατών μελών στην εδαφική επικράτεια, τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο».

Επιπλέον, η GUE καλεί τη διεθνή κοινότητα, και ειδικότερα τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, να «αναλάβουν αποφασιστική δράση εναντίον της ‘Αγκυρας και να σταματήσουν την παράνομη δράση της που εξακολουθεί να κλιμακώνει την ένταση στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», ενώ επισημαίνει την ανάγκη να βρεθεί λύση στο κυπριακό πρόβλημα.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024