Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελεύθερα τα μέλη του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν στο ΕΒΕΑ [Βίντεο & Εικόνες]

Ελεύθερα τα μέλη του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν στο ΕΒΕΑ [Βίντεο & Εικόνες]

Ελεύθερα αφέθησαν τα είκοσι μέλη της συλλογικότητας του «Ρουβίκωνα» που πραγματοποίησαν εισβολή στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, μετά την προσαγωγή τους από τις αστυνομικές αρχές.

Ελεύθερα αφέθησαν τα είκοσι μέλη του «Ρουβίκωνα» που πραγματοποίησαν εισβολή στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, μετά την προσαγωγή τους από τις αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της συλλογικότητας εισέβαλαν στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας συνθήματα.

Η αστυνομία προχώρησε σε 20 προσαγωγές μελών του Ρουβίκωνα, τα οποία οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αλλά στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθερα.

Η εκδήλωση δεν διεκόπη και ο υπουργός συνέχισε την ομιλία του λέγοντας πως «τώρα που τελείωσε ο διάλογος με τους συντρόφους μπορούμε να συνεχίσουμε».

Σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας κατηγορεί την κυβέρνηση για τις πολιτικές της στα εργασιακά, στο κράτος πρόνοιας και σε ό,τι αφορά τις τράπεζες.

«Με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία, ο ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα επιτελεία» καταλήγει η προκήρυξή τους.

Ο «Ρουβίκωνας» αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Τα τελευταία δέκα χρόνια η Ελλάδα μαστίζεται από την χειρότερη οικονομική κρίση στην μεταπολεμική της ιστορία με συνέπειες που είναι δύσκολο να αναλυθούν η ακόμη και να περιγραφούν, τουλάχιστο για όσο θα βρισκόμαστε μέσα σε αυτήν. Στο πολιτικό επίπεδο δυο είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη περίοδο αυτή.

Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και της ακροδεξιάς στη κοινωνία. Στην οικονομία αυτό που άλλαξε ήταν το σκάσιμο της φούσκας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και η συνεπακόλουθη κρίση χρέους που οδήγησε στα μνημόνια.

Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την αριστερή του ρητορική, δεν είχε μιλήσει για αλλαγή στις σχέσεις παραγωγής η για κατάργηση του καπιταλισμού, που ως κυρίαρχο οικονομικό σύστημα θέλει το κράτος πρόμαχο των συμφερόντων των οικονομικά ισχυρών.

Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία έγινε με την εξαγγελία ενός προγράμματος που δεν ήταν ποτέ δυνατό να υλοποιηθεί, ειδικά στις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που είχε δημιουργήσει η κρίση και τα μνημόνια, ακόμη και αν η ηγετική του ομάδα ήθελε να το υλοποιήσει. Άποψη μας είναι ότι ουδέποτε ήταν αυτός ο σκοπός τους.

Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι, να λειτουργήσει ως αμορτισέρ που θα απορροφήσει τις αντιδράσεις της κοινωνίας, ειδικά των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων τα οποία κατά κύριο λόγο επλήγησαν από την κρίση. Βασικό μέλημα του κυβερνητικού επιτελείου του Τσίπρα όπως και των προκάτοχων του, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είναι η στήριξη του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του φυσικά στην πλάτη του κόσμου της εργασίας.

Με το που εκδηλώθηκε η κρίση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα αμέσως ακολούθησε η διάσωση των τραπεζών με κρατικό χρήμα, πολίτικη που επιβλήθηκε από την ΕΕ και το ΔΝΤ και που ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε απαρέγκλιτα».

in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024