Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τζανακόπουλος: Προανακριτική Επιτροπή για Novartis η θέση Τσίπρα

Τζανακόπουλος: Προανακριτική Επιτροπή για Novartis η θέση Τσίπρα

Η βούληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Novartis ανακοίνωσε την Παρασκευή στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η βούληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι να συσταθεί Προανακριτική
Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Novartis ανακοίνωσε την
Παρασκευή στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Δημήτρης
Τζανακόπουλος.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πρέπει να διερευνηθούν οι καταγγελίες για όλα τα πολιτικά πρόσωπα, με δεδομένο το σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας των εμπλεκομένων. Είναι υποχρέωσή μας να πράξουμε τα δέοντα για την διαλεύκανση της υπόθεσης, υπογράμμισε και σημείωσε ότι η Προανακριτική Επιτροπή θα κρίνει εάν υπάρχουν ενδείξεις για παραπομπή πολιτικών προσώπων στη Δικαιοσύνη.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε ότι αφού μελετήθηκε η δικογραφία και μετά τη διαβούλευση που υπήρξε για την υπόθεση, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει στην ΚΟ συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής ενώπιον της οποίας θα τεθούν όλα τα στοιχεία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε, επίσης, ότι δεν θα επιδοθούμε σε κυνήγι μαγισσών, ενώ ζήτησε από όλα τα πολιτικά κόμματα να δείξουν υπευθυνότητα. Στο σημείο αυτό, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι πρώτος αυτός θα πρέπει να δείξει υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι στη Δικαιοσύνη και τους εισαγγελικούς λειτουργούς.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί εισαγγελικούς λειτουργούς για συμπαιγνία με την κυβέρνηση και προσβάλλει ευθέως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, με πολιτικές και συνταγματικές επιπτώσεις, υπογράμμισε σε έντονο ύφος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κάλεσε, δε, τον πρόεδρο της ΝΔ να κατονομάσει εκείνους που κατηγορεί για συμπαιγνία για τη σκευωρία, ενώ κάλεσε και τους εισαγγελικούς λειτουργούς να τοποθετηθούν επί όλων αυτών που ακούγονται τα τελευταία 24ωρα.

Σε ό,τι αφορά το καθεστώς προστασίας μαρτύρων, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αφού υπενθύμισε ότι το νομικό πλαίσιο τροποποιήθηκε το 2014 επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, τόνισε ότι πρόκειται για ένα διεθνώς προστατευόμενο καθεστώς και όποιοι επιλέγουν να το αμφισβητούν ως υπερασπιστική γραμμή εξευτελίζονται.

Σε ερώτηση εάν οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα αποκαλυφθούν κατά τη διαδικασία της Προανακριτικής Επιτροπής, ώστε οι εμπλεκόμενοι να γνωρίζουν ποιοι τους κατηγορούν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι τα πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους απλούς πολίτες και η ποινική μεταχείριση θα πρέπει να είναι η ίδια. Υπενθύμισε, δε, ότι η αποκάλυψη ή όχι της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων είναι απόφαση του δικαστηρίου κατά τη διάρκειας της ακροαματικής διαδικασίας.

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος ενημερώθηκε για την υπόθεση κατά την επίσκεψή του στον Αρειο Πάγο τη Δευτέρα, ο κ. Τζανακόπουλος αρνήθηκε ότι είχε ενημέρωση για το περιεχόμενο του φακέλου, παρά μόνο για τα διαδικαστικά, εάν δηλαδή θα σταλεί στη Βουλή.

in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024