Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Οδύσσεια των ογκολογικών ασθενών

Η Οδύσσεια των ογκολογικών ασθενών

Ούτε λιθαράκι δεν έχει προστεθεί, τα τελευταία χρόνια, στην αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών. Τουναντίον, έχει προστεθεί ταλαιπωρία για τους ίδιους τους ασθενείς και τους συγγενείς τους. Για το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα η δημοσιογράφος Έλενα Φυντανίδου μιλά με τον κ. Κωνσταντίνο Συρίγο και την κυρία Ζωή Γραμματόγλου.

Ούτε λιθαράκι δεν έχει προστεθεί, τα τελευταία χρόνια, στην αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών. Τουναντίον, έχει προστεθεί ταλαιπωρία για τους ίδιους τους ασθενείς και τους συγγενείς τους. Οι ελλείψεις προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία είναι σημαντικές και έχουν αντίκτυπο στην σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι ογκολογικοί ασθενείς, οι αναμονές για την έναρξη ακτινοθεραπείας ξεπερνούν το τρίμηνο, κατά καιρούς καταγράφονται ελλείψεις σε χημειοθεραπευτικά φάρμακα, ενώ μητρώο νεοπλασιών δεν υπάρχει ακόμη παρά τις προθέσεις και τις εξαγγελίες για τη δημιουργία του. Παράλληλα, οι άνθρωποι που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της νόσου δεν έχουν καμία φροντίδα από το κράτος, αφού ανάλογες δομές δεν έχουν δημιουργηθεί. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο καρκίνος καλπάζει.

Για το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα η δημοσιογράφος Έλενα Φυντανίδου μιλά με τον κ. Κωνσταντίνο Συρίγο, καθηγητή Παθολογίας – Ογκολογίας, διευθυντή της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και την κυρία Ζωή Γραμματόγλου, πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών και Φίλων – ΚΕΦΙ.

in.gr

Sports in

Φιορεντίνα – Βικτόρια Πλζεν 2-0: Πρόκριση στην παράταση για τους «βιόλα»

Η Βικτόρια Πλζεν άντεξε για 90 λεπτά, αλλά στην παράταση η Φιορεντίνα, που είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα, νίκησε με 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024