Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκά από ...βελονάκι κερνά ο Τρέβορ Σμιθ [Βίντεο + Εικόνες]

Γλυκά από …βελονάκι κερνά ο Τρέβορ Σμιθ [Βίντεο + Εικόνες]

Ο Τρέβορ Σμιθ γεννήθηκε στην Πενόλα, μια πόλη στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας, έκανε σπουδές γλυπτικής, διατέλεσε επιμελητής εκθέσεων σε διάφορες γκαλερί, είναι τώρα εγκατεστημένος στο Πόρτλαντ. Αλλά.

Ο Τρέβορ Σμιθ γεννήθηκε στην Πενόλα, μια πόλη στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας, έκανε σπουδές γλυπτικής, διατέλεσε επιμελητής εκθέσεων σε διάφορες γκαλερί, είναι τώρα εγκατεστημένος στο Πόρτλαντ.

Από μικρό παιδάκι, κάτω από τις φτερούγες της μανούλας του, έμαθε να είναι καταπληκτικός τεχνίτης στα υφάσματα. Η τελευταία εμμονή του είναι το πλέξιμο με βελονάκι.

Πέρυσι, στην γκαλερί Michael Reid, στο Σίδνεϊ, έκανε έκθεση έργων του με βελονάκι: τούρτα Black Forest, πιάτο με αστακό, πιάτο «τυριά-αλλαντικά» και άλλα.

Για να ετοιμάσει τα έργα του, ο Τρέβορ χρησιμοποιεί διάφορα υλικά: αφρώδες ελαστικό για να διατηρούν το σχήμα τους, βαμβάκι για να παραγεμίζει ψάρια, αστακούς και συναφή. Για τα φρούτα και τα λαχανικά, ο Τρέβορ πλέκει με βελονάκι γύρω από σχήματα από πολυεστέρα. Χρησιμοποιεί ειδικές τεχνικές για να δώσει λεπτομέρειες στα φύλλα και τα λουλούδια. Και ράβει όλα αυτά τα μέρη, στην τελική σύνθεση.

Trevor Smith: Australian Textiles Artist obsessed with Crochet Teapots from ABC Open South West Victoria on Vimeo.

Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει βιβλίο μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής με τις «συνταγές» του Τρέβορ Σμιθ. Κάθε λιχουδιά του απαιτεί 15 με 30 ώρες για να ετοιμαστεί.

Φέτος, ο Τρέβορ θα μας «φιλέψει» σόλο έκθεσή του με τούρτες… με βελονάκι.

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024