Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Novartis: Θύελλα για την ταυτότητα των τριών μαρτύρων

Novartis: Θύελλα για την ταυτότητα των τριών μαρτύρων

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης με αφορμή την υπόθεση Novartis αλλά και την ταυτότητα των τριών μαρτύρων πάνω στους οποίους «χτίστηκε» το κατηγορητήριο. Τις τελευταίες ώρες έχει ξεσπάσει σάλος από τις αποκαλύψεις Πολάκη ότι οι μάρτυρες είναι πρώην στελέχη της Novartis. Άμεση ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ Α. Γεωργιάδη, ο οποίος κάλεσε την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, να δώσει τα ονόματα των μαρτύρων στη δημοσιότητα».

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης με αφορμή την
υπόθεση Novartis αλλά και την ταυτότητα των τριών μαρτύρων πάνω στους
οποίους «χτίστηκε» το κατηγορητήριο. Τις τελευταίες ώρες έχει ξεσπάσει
σάλος από τις αποκαλύψεις Πολάκη ότι οι μάρτυρες είναι πρώην στελέχη της
Novartis. Άμεση ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ Α. Γεωργιάδη, ο
οποίος κάλεσε την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, να δώσει τα
ονόματα των μαρτύρων στη δημοσιότητα».

Η αποκάλυψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ότι οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες που κατέθεσαν για την υπόθεση τις τελευταίες 45 ημέρες ήταν στελέχη της εταιρείας τα οποία πιάστηκαν για παράνομο πλουτισμό και εν συνεχεία – όπως είπε – «κελάηδησαν» προκάλεσε αίσθηση και αντιδράσεις. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως με τα λεγόμενά του ο Πολάκης έκαψε τους μάρτυρες.

«Το ότι ο Πολάκης γνωρίζει ποιοι είναι οι «προστατευόμενοι» μάρτυρες αλλάζει τα πάντα. Δεν μπορούν πλέον να είναι ανώνυμοι, αφού τους γνωρίζει η Κυβέρνηση», σημείωσε μέσω twitter για να προσθέσει. «Δεύτερον έχουν συμφέρον να καταγγείλουν, άρα δεν είναι νόμιμη η μαρτυρία τους. Τους έκαψε ο Παύλος», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Πριν από λίγο μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης τόνισε . «Αυτό που μας είπε ουσιαστικά ο Πολάκης για τους μάρτυρες είναι πως ήταν ένοχοι και κάνανε «ντιλ» .». H κ. Τουλουπάκη, πρόσθεσε, πρέπει να δώσει σήμερα τα ονόματα των μαρτύρων. Αν δεν τα δώσει η Εισαγγελία θα έχει ευθύνη».
Εφόσον η κυβέρνηση ξέρει τα ονόματα, είπε ο κ. Γεωργιάδης θα πρέπει να αρθεί η ανωνυμία τους. «Θα κάνουμε μία προκαταρκτική επιτροπή στη Βουλή, θα έρθουν και οι μάρτυρες και ο κ. Πολάκης για να μας πει πως τα ήξερε τα ονόματα ενώ δεν έπρεπε να τα ξέρει».

Καταθέσεις μαρτύρων σε …δόσεις

Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης, υποστήριξε ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων έγιναν σε …δόσεις κάνοντας λόγο για σπονδυλωτές μαρτυρίες κάτι που όπως είπε είναι πρωτόγνωρο και δικονομικά απαράδεκτο.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη, η πρώτη και βασική μάρτυς έδωσε κατάθεση στις 8 /11 όπου αναφέρεται σε δύο πρόσωπα στον Λυκουρέτζο και Γεωργιάδη. Λίγες ημέρες αργότερα (1/12) η ίδια θυμάται τον Σαμαρά και μετά από μερικές μέρες εμπλέκει τον Πικραμένο. «Δεν είναι λογικό να ξεκινήσει από το πιο βαρύ όνομα; Πώς θυμήθηκε μετά τον Σαμαρά και μετά τον Πικραμένο, Έξι καταθέσεις και κάθε φορά πρόσθετε και κάτι», τόνισε.

Νωρίτερα, ο πρώην αντιπρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος Κωνσταντίνος Φρουζής, απαντώντας σε όσα του καταλογίζονται για το σκάνδαλο της Novartis κάνει λόγο για «χοντροκομμένη φάρσα» και διαμηνύει ότι «οι στημένοι ψευδομάρτυρες και οι άθλιοι συνεργάτες τους, που «βρέθηκαν»/»ανακαλύφθηκαν» τις τελευταίες εβδομάδες (!), σύντομα θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Τέλος ζητά να δοθεί στη δημοσιότητα το σύνολο της δικογραφίας, καθώς όπως είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες δεν έχει λάβει επίσημα γνώση της, ενώ πιστεύει ότι «πρέπει όλοι οι Έλληνες να έχουν πρόσβαση σε όλη την πληροφόρηση και το περιεχόμενο της».

Τι αποκαλύπτουν «Μάξιμος» και «Κελέση»

Εν τω μεταξύ οι δύο εκ των τριών ανώνυμων μαρτύρων αναφέρονται στη δικογραφία με τα ψευδώνυμα «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση». Ο τρίτος μάρτυρας δεν αναφέρεται με ψευδώνυμο.

Οι τρεις μάρτυρες κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για βαλιτσάκι με ροδάκια το οποίο μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου και περιείχε μοβ, κίτρινα και πράσινα χαρτονομίσματα.

Ακόμη, γίνεται λόγος στις ίδιες καταθέσεις για λεφτά σε σακούλες και σε κίτρινους φακέλους, για μια διαφημιστική εταιρεία, αλλά και μαύρο χρήμα χέρι με χέρι.

Τα ποσά που έχουν αναφερθεί από τους μάρτυρες με ψευδώνυμο είναι άλλοτε 100.000, άλλοτε 120.000 (που μπήκαν σε σακάκι) και άλλοτε 1.000.000 ευρώ.
Οι τρεις μάρτυρες έχουν μπει στο στόχαστρο των πολιτικών που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση με κάποιους από αυτούς να μιλούν ευθέως για «κουκουλοφόρους».

in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024