Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ετοιμάζει αυτόνομο μονοθέσιο ιπτάμενο ταξί η Airbus

Ετοιμάζει αυτόνομο μονοθέσιο ιπτάμενο ταξί η Airbus

Ένα νέο ιπτάμενο ταξί με το όνομα «Βάχανα» έχει βαλθεί να βάλει στη ζωή μας η Airbus για να ξεχάσουμε όλα τα... βάσανα των μετακινήσεών μας στις μεγαλουπόλεις. Θα εξυπηρετεί έναν μόνο επιβάτη, θα είναι αυτόνομο (δεν θα υπάρχει πιλότος δηλαδή) και η πώλησή του από την ευρωπαϊκή αεροδιαστημική κοινοπραξία θα ξεκινήσει σε μόλις δύο χρόνια: το έτος 2020.

Ένα νέο ιπτάμενο ταξί με το όνομα «Βάχανα» έχει βαλθεί να βάλει στη ζωή μας η Airbus για να ξεχάσουμε όλα τα… βάσανα των μετακινήσεών μας στις μεγαλουπόλεις. Θα εξυπηρετεί έναν μόνο επιβάτη, θα είναι αυτόνομο (δεν θα υπάρχει πιλότος δηλαδή) και η πώλησή του από την ευρωπαϊκή αεροδιαστημική κοινοπραξία θα ξεκινήσει σε μόλις δύο χρόνια: το έτος 2020.

Το Βάχανα (Vahana, οι Γάλλοι της Airbus το προφέρουν «βαανά»), όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, έκανε ήδη την παρθενική του πτήση. Οι κατασκευαστές του, δηλαδή η νεοφυής εταιρεία A Cube που ανήκει στην Airbus, ανακοίνωσαν ότι το φουτουριστικό ιπτάμενο ταξί πραγματοποίησε μια πτήση διάρκειας 53 δευτερολέπτων στο Πέντλετον του Ορεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών και ότι το Βάχανα σηκώθηκε σε ύψος πέντε μέτρων από το έδαφος.

Σημειωτέον ότι η πρώτη δοκιμαστική πτήση του μονοθέσιου ιπτάμενου ταξί πραγματοποιήθηκε στις 8.52′ το πρωί της περασμένης Τετάρτης, 31 Ιανουαρίου.

Το Βάχανα, που μοιάζει με μικρό διαστημόπλοιο ή με σοφιστικέ drone, διαθέτει τέσσερις ρότορες μπροστά και τέσσερις πίσω προκειμένου να εξασφαλίζεται η σταθερότητά του στον αέρα.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024