Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Μακεδονικός...»

«Μακεδονικός…»

Σαν να μουρλάθηκε ο κόσμος όλος γύρω μου. Λόγια, λόγια, λόγια. Οι πολιτικοί απροετοίμαστοι για τέτοια καταιγίδα φτάνουν «στον έσχατο εξευτελισμό, να αντιφάσκουν με τον ίδιο τους τον εαυτό» ανά μία ώρα.

Σαν να μουρλάθηκε ο κόσμος όλος γύρω μου. Λόγια, λόγια, λόγια. Οι πολιτικοί απροετοίμαστοι για τέτοια καταιγίδα φτάνουν «στον έσχατο εξευτελισμό, να αντιφάσκουν με τον ίδιο τους τον εαυτό» ανά μία ώρα.

Είδαν αυτή τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης και περιμένοντας το αύριο δεν ξέρουν τι θέση να πάρουν. Εκεί που τους βλέπεις να αποφεύγουν το συλλαλητήριο, σε λίγο τους ακούς να το επαινούν μετ’ επιτάσεως. Αυτό το «θα πάμε – δεν θα πάμε», αυτή είναι η μεγάλη τους έγνοια. Από δίπλα ο Τούρκος απειλεί. Οχι, δεν είναι πρόβλημα. Πρόβλημα είναι αν θα κατέβει ο Καμμένος στην πλατεία. Ο οποίος δηλώνει ότι πρέπει και θέλει να κατέβει, αλλά έχει να πάει στο ‘ξωτερικό, γιατί τελευταία τον ζητάνε κι απ’ άλλα κράτη. Ο Τσίπρας δεν κοιτάει που πρώτα ενημέρωσε την Εκκλησία (είναι κι αυτό, που είχε μείνει μόνος του στο Αγιον Ορος για να μιλήσει προσωπικά με την Παναγία Αξιον Εστί κι όσο να ‘ναι κάτι τέτοιο πολύ επηρεάζει), εκείνο που τον καίει είναι «Ποια η θέση του κόμματός σας, κύριε Μητσοτάκη; Κι είστε και διχασμένοι».

Η ΝΔ είναι διχασμένη; Αυτός που είναι με τους ΑΝΕΛ νύχι – κρέας; Ο κύριος Αδωνις δεν παρέστη στο της Θεσσαλονίκης, αν και ήθελε σαν τρελός γιατί ήταν αντιπρόεδρος του κόμματος. Αύριο όμως θα πάει, και δεν με παρατάς, σου λέει, θα ξεγίνω για δύο ώρες, και τι έγινε; Ο πρόεδρος δε της ΝΔ είδε με γουρλωμένα μάτια τον κόσμο και λαό που μαζεύτηκε και σκέφτηκε, είναι ώρα τώρα ν’ αφήσω τόσα ψηφαλάκια; Δεν είμαστε καλά, κι αμέσως.

«Η προσέλευση κατά βούληση, παρακαλώ, κι ένας ένας, μη στριμώχνεστε, όλοι θα με ψηφίσετε».
Ο Μόνος που πήρε θέση, ο Σταύρος Θεοδωράκης. Και ξέρει ότι θα το πληρώσει ακριβά.

Ολοι στο Σύνταγμα λοιπόν, κι άσε να φωνάζει ο Βενιζέλος ότι «η ΠΓΔΜ έχει αναλάβει από το 1995, με την Ενδιάμεση Συμφωνία, διεθνείς δεσμεύσεις για το Σύνταγμά της, που υπερισχύουν των σημερινών ή μελλοντικών διατυπώσεων του εθνικού Συντάγματος».

Οχι, εκεί οι στρατηγοπαπάδες. Απροπό, παρά την ενημέρωση και τις κωλοπετούρες που του απέδωσε ο Πρωθυπουργός, αύριο ο Προκαθήμενος θα κατέβει πλατεία. Βέβαια, την παραμονή, Σάββατο βράδυ, θα ρίξει η Χρυσή Αυγή μια συγκέντρωση από μόνη της γιατί το Μακεδονικό είναι προσωπικό της θέμα, ο δε Ρουβίκωνας προειδοποιεί ότι θα χυθεί αίμα.

Χαμένος, ζαλισμένος από τον ακατάσχετο λήρο γύρω μου, κλείδωσα στο πιο βαθύ συρτάρι τις φωνές τους κι άνοιξα Διονύσιο Σολωμό.

Διαβάζω…
«…αλλά δεν έβλεπα μήτε το κάστρο, μήτε το στρατόπεδο, μήτε τη λίμνη, μήτε τη θάλασσα, μήτε τη γη που επάτουνα, μήτε τον ουρανό· εκατασκέπαζε όλα τα πάντα μαυρίλα και πίσσα, γιομάτη λάμψη, βροντή και αστροπελέκι· και ύψωσα τα χέρια μου και τα μάτια μου να κάμω δέηση, και ιδού μες στην καπνίλα μία μεγάλη γυναίκα με φόρεμα μαύρο σαν του λαγού το αίμα, οπού η σπίθα έγγιζε κι’ εσβενότουνε· και με φωνή που μου εφαίνονταν πως νικάει την ταραχή του πολέμου άρχισε:
«Το χάραμα επήρα
του Ηλιου το δρόμο
κρεμώντας τη λύρα
τη δίκαιη στον ώμο
Κι απ’ όπου χαράζει
Ώς όπου βυθά
Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι»».

in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024