Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη [Βίντεο]

Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη [Βίντεο]

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην Πλατεία Ναυαρίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα ατόμων που κρατούσε ελληνικές σημαίες και σημαίες της Μακεδονίας, προσπάθησε να προσεγγίσει τον χώρο όπου είναι σε εξέλιξη η αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών, στην Καμάρα. Παράλληλα, στις φλόγες τυλίχτηκε σε κτίριο στη λεωφόρο Στρατού που τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό αν σχετίζεται με τα επεισόδια.

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην Πλατεία Ναυαρίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα ατόμων που κρατούσε ελληνικές σημαίες και σημαίες της Μακεδονίας, προσπάθησε να προσεγγίσει τον χώρο όπου είναι σε εξέλιξη η αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών, στην Καμάρα.

Επίσης, ομάδα περίπου πενήντα κουκουλοφόρων προσπάθησε να κινηθεί προς την Εγνατία, ωστόσο η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να φτάσουν στην Καμάρα με αποτέλεσμα οι κουκουλοφόροι να πετάξουν πυρσούς και πέτρες προς τα ΜΑΤ, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας thestival.gr.

Υπήρξε ρίψη αντικειμένων εκατέρωθεν, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να εκτονώσει την κατάσταση.

Πυρπολήθηκε κτίριο που βρισκόταν υπό κατάληψη

Στις φλόγες τυλίχτηκε διατηρητέο κτήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που τα τελευταία χρόνια βρισκόταν υπό κατάληψη. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, λίγο μετά τις 15.00, ειδοποιήθηκαν για φωτιά στο κτήριο επί της οδού Λεωφόρου Στρατού 19 και Σαρανταπόρου και έσπευσαν με 6 οχήματα και 15 πυροσβέστες.

Το κτήριο, όπου στέγαζε τα τελευταία χρόνια την κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη, πυρπολήθηκε από αγνώστους κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό. Τυλίχθηκε γρήγορα στις φλόγες και παρά την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής, καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κτίριο εκείνη την ώρα ήταν άδειο.

in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024