Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τις απολύσεις «Στο Κόκκινο»

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τις απολύσεις «Στο Κόκκινο»

Αντιπαράθεση μέσω ανακοινώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι απολύσεις εργαζομένων στο ραδιοσταθμό «105,5 Στο Κόκκινο». Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογράμμισε  πως «έχουν εξελιχθεί στον πιο σκληρό και αδυσώπητο εργοδότη», με την Κουμουνδούρου να υπερασπίζει το σχέδιο βιωσιμότητας του ραδιοσταθμού.

Αντιπαράθεση μέσω ανακοινώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι απολύσεις απλήρωτων εργαζομένων στο ραδιοσταθμό «105,5 Στο Κόκκινο» που έγιναν γνωστές πρόσφατα.

Αρχικά, από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεόδωρος Καράογλου υποστήριξε πως «με την απόλυση των απλήρωτων δημοσιογράφων και τεχνικών του ραδιοφωνικού σταθμού “Στο Κόκκινο” αποκαλύπτεται για άλλη μία φορά η υποκρισία που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, ο κ. Καράογλου σημειώνει στη δήλωσή του πως οι απολυθέντες είχαν προσφύγει στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για να διεκδικήσουν και να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους, συμπληρώνοντας πως «η υπογραφή της απόλυσης αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πάσχουν από βαθιά κρίση ταυτότητας».

«Για πολλοστή φορά, οι υποσχέσεις της κ. Αχτσιόγλου στους εργαζομένους αποδείχθηκαν λόγια του αέρα, όπως συνέβη άλλωστε με όλες τις “επαναστατικές κορώνες”, που ξεστόμιζε η ίδια και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσο βρίσκονταν στην Αντιπολίτευση» υπογράμμισε ο αναπληρωτής τομεάρχης της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε πως «οι δήθεν υπέρμαχοι των εργαζομένων, εκείνοι που έχτισαν πολιτικές καριέρες παριστάνοντας τους εκπροσώπους της εργατικής τάξης, έχουν εξελιχθεί στον πιο σκληρό και αδυσώπητο εργοδότη».

Απαντώντας στα όσα υποστήριξε η αξιωματική αντιπολίτευση, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, μέσα από την οποία επιτίθεται στην ΝΔ, η οποία «τόλμησε να πιάσει στο στόμα της τα Μέσα της Αριστεράς».

«Η διαρκής υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιόφωνο εκφράζεται και με την απόφαση για βιωσιμότητά του, την οποία απέρριψαν εργαζόμενοι» υποστηρίζει η Κουμουνδούρου, τονίζοντας πως η ΝΔ είναι «το κόμμα που απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους της και έχει φεσώσει τις τράπεζες με 200 εκ. δάνεια, που έριξε μαύρο στην ΕΡΤ και άφησε στο δρόμο 2.500 εργαζομένους, που παρακολούθησε και παρακολουθεί με συνένοχη σιωπή τις χιλιάδες απολύσεις στον χώρο του Τύπου, σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες, που καταψήφισε τη διάταξη για ελάχιστο αριθμό 400 εργαζομένων ανά τηλεοπτικό σταθμό».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση πως «μόλις πριν λίγες μέρες, καταψήφισε την προτεραιότητα αποζημίωσης των εργαζομένων σε περίπτωση χρεοκοπίας της επιχείρησης και, βέβαια, είχε διαλύσει το ΣΕΠΕ και τις εργασιακές σχέσεις, θέλει να εκμεταλλευτεί τα σημερινά οικονομικά προβλήματα ενός σταθμού που δεν έχει μαύρες χορηγίες και σκοτεινούς χρηματοδότες, αλλά θέλει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και στους ακροατές του».

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024