Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος

Πέθανε ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος

«Έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες άφησε την τελευταία του πνοή στις 03:30 ξημερώματα Κυριακής στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο που βρισκόταν.

«Έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες άφησε την τελευταία του πνοή στις 03:30 ξημερώματα Κυριακής στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο που βρισκόταν.

Μέχρι πρόσφατα ήταν ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης ήταν από τους στυλοβάτες της ελληνικής τηλεόρασης. Εργάστηκε επί πολλά χρόνια στην ιδιωτική τηλεόραση, αλλά και την ΕΡΤ, ενώ διατελούσε και αρθρογράφος της εφημερίδας «Η Εποχή».

«Αφοσιωμένος αριστερός, σπάνιος δημοσιογράφος και υπέροχος άνθρωπος»

Αφοσιωμένο αριστερό, σπάνιο δημοσιογράφο και υπέροχο άνθρωπο, χαρακτηρίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τον Θοδωρή Μιχόπουλο, που «έφυγε» από τη ζωή.

«Πέθανε τα ξημερώματα ο Θοδωρής Μιχόπουλος, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν αφοσιωμένος αριστερός, σπάνιος δημοσιογράφος και υπέροχος άνθρωπος», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Συλλυπητήρια από την Ντόρα Μπακογιάννη

Τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους φίλους του Θοδωρή Μιχόπουλου, εκφράζει με ανάρτησή της στο twitter η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Θοδωρή Μιχόπουλου. Ενός δημοσιογράφου που διακρινόταν για το ήθος και την εργατικότητά του και είχε φίλους σε όλους τους χώρους».

Παππάς: Αντίο φίλε…

Σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, έγραψε για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου: «Αντίο φίλε Θόδωρε, ήσουν πολύτιμος».

«Υπήρξε σύντροφος, φίλος και συνεργάτης»

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος υπήρξε σύντροφος, φίλος & συνεργάτης, με διαχρονική συνεισφορά στην υπόθεση της Αριστεράς. Μεγάλη η θλίψη για την απώλειά του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», έγραψε σε ανάρτηση του στο twitter ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Συλλυπητήρια από τον Σταύρο Θεοδωράκη

Τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου, εκφράζει με ανάρτηση του στο Τwitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Άλλη μια κεραμίδα πρωί Κυριακής. Πέθανε ξαφνικά ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος. Παλιός φίλος και πολιτικός αντίπαλος τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ο Θοδωρής ήταν έντιμος και λεβέντης. Τα συλλυπητήρια μου σε όσους τον αγάπαγαν», έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Συλλυπητήρια από τον πρόεδρο της Βουλής

Τη θλίψη του για την απώλεια του δημοσιογράφου Θοδωρή Μιχόπουλου εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Ο Θοδωρής Μιχόπουλος υπήρξε ένας διαπρεπής δημοσιογράφος που καθ’ όλη την πολυετή πορεία του, τόσο στα ραδιοτηλεοπτικά όσο και στα έντυπα Μέσα, τίμησε μέχρι και την τελευταία στιγμή ως λειτουργός τον χώρο της ενημέρωσης. Τον Θοδωρή διέκριναν πάντα το ήθος, η ακεραιότητά και η ευγένεια, καθιστώντας τον παράδειγμα στους νεότερους δημοσιογράφους. Πάνω απ’ όλα όμως ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν ένας καλός φίλος, ένας συνεπής σύντροφος της ανανεωτικής, κομμουνιστικής και της ευρύτερης ριζοσπαστικής Αριστεράς. Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την αιφνίδια απώλειά του και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου

«Αποχαιρετούμε τον Θοδωρή Μιχόπουλο, έναν σημαντικό άνθρωπο, σπουδαίο δημοσιογράφο, συνεπή αγωνιστή της ιδεολογίας του, καλό φίλο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ιδιαίτερα στον μονάκριβο γιο του που υπεραγαπούσε», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου.

Η ΕΣΗΕΑ για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου

Τα συλλυπητήρια της εκφράζει η ΕΣΗΕΑ για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου, ενός καλού συναδέλφου, «ο οποίος τίμησε με την παρουσία και τη δράση του την ελληνική δημοσιογραφία, την οποία υπηρέτησε ως ένας μαχητικός δημοσιογράφος με πάθος και άποψη».

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος», σημειώνει, «υπήρξε ένας δημοσιογράφος που εργάστηκε σκληρά και γόνιμα με επαγγελματική ευσυνειδησία. Οι συνάδελφοι και όσοι συνεργάστηκαν μαζί του θα τον θυμούνται για το ήθος, την απλότητα και το χιούμορ του. Υπήρξε δημοσιογράφος με εξαιρετική ικανότητα στην πολιτική ανάλυση αλλά και την επικοινωνία. Έμεινε σταθερός στις απόψεις του και υπερασπίστηκε τις ιδέες του έως και το ξαφνικό του τέλος. Κέρδισε τη συμπάθεια και την αναγνώριση ακόμα και από τους πολιτικούς του αντιπάλους, γιατί ήταν γνήσιος και αυθεντικός».

Και προσθέτει: «Ο Θοδωρής Μιχόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1952. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1983 στην εφημερίδα «Αυγή», ως συντάκτης ύλης. Στη συνέχεια, ανέλαβε αρχισυντάκτης αλλά και πολιτικός αρθρογράφος. Παράλληλα, εργάστηκε στις εφημερίδες «Το Βήμα», «Η Πρώτη», και στην «Εποχή» ως αρθρογράφος. Διετέλεσε, επίσης, επί σειρά ετών, αρχισυντάκτης πολιτικών εκπομπών στην «ΕΡΤ», τον «ANTENNA», τον «ΣΚΑΙ» και το «STAR». Τα τελευταία χρόνια υπήρξε υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού καθώς και του γραφείου Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας».

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024