Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Νέο σπριντ για ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων

Σε έναν αγώνα δρόμου μετ’ εμποδίων θα πρέπει να επιδοθεί τις επόμενες ημέρες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα που έχουν μείνει σε εκκρεμότητα.

Σε έναν αγώνα δρόμου μετ’ εμποδίων θα πρέπει να επιδοθεί τις επόμενες ημέρες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα που έχουν μείνει σε εκκρεμότητα.

Η πορεία ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης θα συζητηθεί σε νέα συνεδρίαση του Euroworking Group πριν από το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα η ψηφοφορία των προαπαιτούμενων και συνεπώς οι θεσμοί δεν μπορούν να συντάξουν την έκθεση για την εφαρμογή τους.

Μέχρι τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει περάσει από τη Βουλή το πολυνοσχέδιο, που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο όγκο των προαπαιτούμενων, ενώ θα καλύψει με εγκυκλίους και υπουργικές αποφάσεις, άλλα περίπου 20 προαπαιτούμενα.

Στην επόμενη συνεδρίαση του EWG ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, πρόκειται να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση σκοπεύει να καλύψει τα προαπαιτούμενα τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο.

Τα θέματα που μπορεί να δημιουργήσουν κάποιο κώλυμα στην έγκριση της δόσης δεν είναι άλλα από την ανοιχτή δικαστική διαμάχη με τον τέως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου, αλλά και την παραπομπή σε δίκη των εννιά εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, εκ των οποίων τρεις είναι ξένοι (Ιταλός, Ισπανός, Σλοβάκος).

Σημειώνεται ότι αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 22 Ιανουαρίου το Εurogroup θα εγκρίνει την επόμενη δόση, η οποπια θα είναι περίπου 4,5 δισ. ευρώ ανοίγοντας τον δρόμο για να ληφθούν οι αποφάσεις στα εθνικά κοινοβούλια και τέλος να δοθεί η έγκριση του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα, ενώ τα χρήματα αναμένεται να εισρεύσουν στα ελληνικά ταμεία το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.

Α.Π.


Διαβάστε επίσης:

in.gr

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024