Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παππάς: Όχι σε «σοκ και δέος» στα ραδιόφωνα

Παππάς: Όχι σε «σοκ και δέος» στα ραδιόφωνα

Στο ζήτημα αδειοδότησης του ραδιοφώνου αναφέρθηκε ο υπουργός Νίκος Παππάς σημειώνοντας ότι η διαδικασία θα προχωρήσει σιγά σιγά και θα διασφαλίσει τους σταθμούς της Εκκλησίας και τους δημοτικούς.

Στο ζήτημα της αδειοδότησης των ραδιοφωνικών συχνοτήτων αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι «είναι μια διαδικασία η οποία δεν θα εφαρμοστεί με τη μέθοδο σοκ και δέος».

«Είναι μια διαδικασία η οποία θα επισυμβεί πάρα πολύ ήρεμα, θα επισυμβεί σταδιακά και θα δείξει ότι έχουμε μεγάλη χωρητικότητα και θα διασφαλίσει και τους σταθμούς της Εκκλησίας και τους δημοτικούς σταθμούς» σημείωσε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι στην Ευρώπη οι ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι 12.500 συνολικά και στην Ελλάδα είναι 1.000.

«Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι εάν μια φορά το τηλεοπτικό τοπίο ήταν άναρχο, το τοπίο το ραδιοφωνικό είναι πολλαπλώς άναρχο» είπε ο υπουργός, αλλά υπογράμμισε ότι «η διαδικασία θα είναι σταδιακή, η χωρητικότητα είναι πάρα πολύ μεγάλη -60 με 70 σταθμοί ανά περιφέρεια- και θα δοθεί, για πρώτη φορά, δυνατότητα αδειοδότησης πανελλαδικών ραδιοφωνικών σταθμών και συνεπώς ουδείς πρέπει να ανησυχεί».

Είναι χαρακτηριστική δε η αναφορά του, ότι «ουδείς πρέπει να ανησυχεί, ιδίως επειδή αυτή η παράταξη έχει αποδείξει ότι ξέρει να κρίνει και να νομοθετεί, με κριτήριο την βέλτιστη αξιοποίηση του σπάνιου πόρου που λέγεται συχνότητες. Συνεπώς, να μην ανησυχούν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που δημιουργούν απασχόληση, έχουν πρόγραμμα και έχουν ένα ξεχωριστό κοινωνικό ρόλο».

Στην κριτική από την αντιπολίτευση, ότι η αδειοδότηση των ραδιοφώνων δεν εντάσσεται στα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εξήγησε, ότι «είναι απολύτως ψευδής ο ισχυρισμός. Είναι απολύτως στα προαπαιτούμενα το ζήτημα αυτό, εντάσσεται στην 3η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, που περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του χάρτη συχνοτήτων για το ψηφιακό ραδιόφωνο και βεβαίως τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τον πάροχο δικτύου για το ψηφιακό ραδιόφωνο, πράγματα που θα γίνουν άμεσα με τη στελέχωση της ΕΕΤΤ».

in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024