Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Παγώνει» η χορήγηση ασύλου στον τούρκο αξιωματικό

«Παγώνει» η χορήγηση ασύλου στον τούρκο αξιωματικό

Αναστέλλεται προσωρινά η χορήγηση ασύλου στον τούρκο αξιωματικό μετά την προσφυγή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, η οποία έγινε δεκτή. Ως εκ τούτου, ο τούρκος αξιωματικός είναι και πάλι κρατούμενος.

Αναστέλλεται προσωρινά η χορήγηση ασύλου στον τούρκο αξιωματικό μετά την
προσφυγή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, η οποία
έγινε δεκτή.

Ως εκ τούτου, ο τούρκος αξιωματικός είναι και πάλι κρατούμενος.

Η ακρόαση για το αίτημα ακύρωσης της απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου, με την οποία παρασχέθηκε άσυλο στον τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, ο οποίος μαζί με άλλους
επτά στρατιωτικούς κατέφυγε στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ταγίπ Ερντογάν στις 15 Ιουλίου 2016, ολοκληρώθηκε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών την Παρασκευή.

Σήμερα, Δευτέρα, η πρόεδρος του Θ’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών Ευγενία Μυλωνοπούλου έκανε δεκτό το αίτημα του ελληνικού Δημοσίου για χορήγηση προσωρινής διαταγής και αναστέλλει προσωρινά τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση το αίτημα γίνεται δεκτό για λόγους δημοσίου συμφέροντος, αλλά και για το συμφέρον του ίδιου του αξιωματικού.

Παράλληλα, η προσωρινή διαταγή αναφέρει ότι η διοίκηση (κράτος) θα απέχει από κάθε ενέργεια που στοχεύει στην αναχώρηση του Τούρκου από την Ελλάδα.

Μετά την εν λόγω εξέλιξη, ο τούρκος στρατιωτικός θα οδηγηθεί και πάλι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου, ως διοικητικά κρατούμενος.

Η αίτηση ακύρωσης του ασύλου θα συζητηθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας κατέθεσε στο Διοικητικό Εφετείο αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» η απόφαση χορήγησης ασύλου του τούρκου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, ενώ κατέθεσε και αίτηση αναστολής.

Σε κάθε περίπτωση, τον τελευταίο λόγο αναμένεται να έχει το ΣτΕ, καθώς ο τούρκος στρατιωτικός έχει το δικαίωμα άσκησης έφεσης επί της απόφασης που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο.

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024