Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελβετία: Εκτροχιασμός τρένου από ισχυρούς ανέμους - Οκτώ τραυματίες

Ελβετία: Εκτροχιασμός τρένου από ισχυρούς ανέμους – Οκτώ τραυματίες

Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν τρένο, εκτροχιάζοντάς το, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άνθρωποι, στην Ελβετία που πλήττεται από πρωτοφανή καταιγίδα. Δένδρα έχουν ξεριζωθεί και καλώδια του ηλεκτρικού έχουν κοπεί, τη στιγμή που χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν τρένο, εκτροχιάζοντάς το, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άνθρωποι, στην Ελβετία που πλήττεται από πρωτοφανή καταιγίδα.

Δένδρα έχουν ξεριζωθεί και καλώδια του ηλεκτρικού έχουν κοπεί, τη στιγμή που χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Ο άνεμος ανέτρεψε το πρώτο βαγόνι του περιφερειακού τρένου Μοντρέ-Μπερνέζ Όμπερλαντ (MOB) κοντά στο Λενκ, την κεντρική Ελβετία.

«Πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο» σχολίασε έκπληκτος ένας εκπρόσωπος του ΜΟΒ.

Οι ριπές του ανέμου στην κορυφή Πιλάτους, κοντά στη Λουκέρνη, έφταναν τα 195 χιλιόμετρα την ώρα, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ αφότου ξεκίνησε η καταγραφή της ταχύτητας του ανέμου, το 1981.

Η μετεωρολογική υπηρεσια έχει εκδώσει προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους σε όλη τη χώρα. Πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει, σε ορισμένες περιοχές διακόπηκαν τα δρομολόγια των φεριμπότ και ματαιώθηκαν πολλές πτήσεις.

Σε ενημερωτικούς ιστοτόπους αναρτήθηκαν φωτογραφίες και βίντεο του χάους: ένα ελαφρύ, μικρό αεροσκάφος αναποδογύρισε στο Στανς, η σκαλωσιά σε ένα εργοτάξιο κοντά στη Λουκέρνη γκρεμίστηκε και νταλίκες ανατράπηκαν σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους.

Αποκλεισμός σε χιονοδρομικό αναβατόριο

Πολλοί άνθρωποι αποκλείστηκαν πάνω σε ένα χιονοδρομικό αναβατόριο στο Ζανκτ Γκάλεν, όταν δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν στις γραμμές μεταφοράς.

Στη Βέρνη, το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε στηθεί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό έσπασε το μεσημέρι, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς από τον κορμό, ύψους 13 μέτρων και βάρους 2,4 τόνων, που έπεσε στο οδόστρωμα, όπως μετέδωσε το ελβετικό τηλεοπτικό κανάλι RTS.

ΑΠΕ/Reuters,in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024