Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χίος: Αναβλήθηκε η επίσκεψη Μουζάλα στη ΒΙΑΛ

Χίος: Αναβλήθηκε η επίσκεψη Μουζάλα στη ΒΙΑΛ

Αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή η επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στη Χίο και στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη ΒΙΑΛ.

Αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή η επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στη Χίο και στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη ΒΙΑΛ.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Κλάπα, που έφτασε στο νησί αντί του κ. Μουζάλα, η επίσκεψη του υπουργού αναβλήθηκε λόγω κυβερνητικών υποχρεώσεων.

Ο κ. Κλάπας κατά την επίσκεψη του στη Χίο συνοδευόταν από τον πρώην διοικητή της ΑΣΔΕΝ και διευθυντή της Υπηρεσίας Ταυτοποίησης της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής, Ανδρέα Ηλιόπουλο.

Στη ΒΙΑΛ συναντήθηκαν με εργαζόμενους, ενώ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου υποστήριξε πως «αν δεν υπάρξουν άλλα εμπόδια σε δύο εβδομάδες το πολύ οι οικίσκοι στον καταυλισμό θα έχουν τοποθετηθεί» με αποτέλεσμα να καλυτερεύσουν οι συνθήκες διαμονής σε αυτόν.

Επίσης, ο κ. Κλάπας τόνισε πως βρίσκονται σε εξέλιξη μία σειρά εργολαβιών θέρμανσης, ύδρευσης και αποχέτευσης με στόχο και αυτές την καλυτέρευση των συνθηκών διαμονής, ενώ επέρριψε ευθύνες στο Δήμο Χίου γιατί με την πολιτική του καθυστέρησε τις εργασίες στον καταυλισμό με αποτέλεσμα τις κακές σήμερα εκεί συνθήκες.

Ο κ. Κλάπας είπε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσει ο καταυλισμός της ΒΙΑΛ και επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει τη μεταφορά των ευπαθών ομάδων μεταναστών και προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα. Με στόχο «να μειωθεί ο χρόνος παραμονής των ατόμων στα νησιά, στο πλαίσιο βέβαια της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας».

Τέλος, ο γγ Μεταναστευτικής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να φτιαχτεί Προαναχωρησιακό Κέντρο στο βουνό Αίπος και ανέφερε πως προκρίνεται άλλη λύση από το αρμόδιο προς τούτο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο θα προχωρήσει και στην κατασκευή του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024