Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλειφερόπουλος

Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλειφερόπουλος

Νέα απώλεια για τον δημοσιογραφικό κόσμο, αφού λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Βασίλη Μπεσκένη, ένας ακόμα δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή. Ο λόγος για τον Δημήτρη Αλειφερόπουλο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο σε ηλικία μόλις 47 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Νέα απώλεια για τον δημοσιογραφικό κόσμο, αφού λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Βασίλη Μπεσκένη, ένας ακόμα δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή. Ο λόγος για τον Δημήτρη Αλειφερόπουλο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο σε ηλικία μόλις 47 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος υπήρξε κοινοβουλευτικός και πολιτικός συντάκτης και το τελευταίο διάστημα εργαζόταν στην εφημερίδα «Δημοκρατία».

Πίσω του άφησε τη γυναίκα του και δυο παιδιά 12 ετών.

Τα συλληπητήρια του πολιτικού κόσμου

Την οδύνη του για τον πρόωρο θάνατο του δημοσιογράφου του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ, Δημήτρη Αλειφερόπουλου εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικόλαος Βούτσης, με δήλωσή του.

«Είναι μεγάλη η οδύνη της απώλειας του Δημήτρη Αλειφερόπουλου, ενός νέου ανθρώπου, συζύγου και πατέρα, τον οποίο γνώρισα προσωπικά μέσα από την καθημερινή παρουσία του στη Βουλή ως δημοσιογράφου του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ. Ήταν ένας άοκνος εργάτης της ενημέρωσης, την οποία υπηρετούσε με επαγγελματισμό και ευπρέπεια, αλλά προπάντων ένας ευγενής άνθρωπος που σε κέρδιζε με την καλλιέργεια, τη σεμνότητα και τη θετική του διάθεση. Τα συλλυπητήριά μου στη σύζυγό του και τους οικείους του».

«Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος, που έφυγε σήμερα τόσο πρόωρα από κοντά μας, υπήρξε ένα από τα πιο αγαπητά μέλη της δημοσιογραφικής οικογένειας. Έγκριτος & συνεπής, υπηρέτησε με βάση τη δημοσιογραφική δεοντολογία το επάγγελμά του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια & τους οικείους του» ανέφερε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Συλληπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «είναι μεγάλη η λύπη μας για το θάνατο του Δημήτρη Αλειφερόπουλου. Τον Δημήτρη τον γνωρίσαμε ως πολιτικό συντάκτη στο ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα στον Alpha και, τον τελευταίο καιρό, στην εφημερίδα Δημοκρατία».

«Ήταν πάντα παρών, στις πολύωρες συνεδριάσεις, στις κομματικές συσκέψεις, στη Βουλή, στην Κουμουνδούρου και μετέπειτα και στο Μέγαρο Μαξίμου. Ένας ακούραστος εργάτης της δημοσιογραφίας, που υπηρέτησε το λειτούργημά του με επαγγελματισμό και με σεβασμό στη δημοσιογραφική δεοντολογία. Κυρίως, όμως, ήταν ένας ευγενής και όμορφος άνθρωπος, που αγαπούσε τη ζωή και την αντιμετώπιζε με αισιοδοξία και θετική διάθεση. Απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Σήμερα μόνο δάκρυα για τον Δημήτρη. Τα λόγια όταν μπορέσουμε να διαχειριστούμε τη θλίψη» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στην απώλεια των δημοσιογράφων Βασίλη Μπεσκένη και Δημήτρη Αλειφερόπουλο αναφέρθηκε και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς. «Θέλω να κάνω μια αναφορά σε δύο ανθρώπους του δημοσιογραφικού κόσμου που έφυγαν από κοντά μας τις τελευταίες ημέρες, τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Δημήτρη Αλειφερόπουλο. Όταν χάνεται ένας νέος άνθρωπος η θλίψη είναι ακόμη μεγαλύτερη» ανέφερε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε:

«Θέλω να πω τα συλλυπητήρια στους οικείους. Τον έναν από τους δύο είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω από κοντά, διότι έκανε ρεπορτάζ Αριστεράς, ρεπορτάζ ΣΥΡΙΖΑ για πολλά χρόνια για το μέσο που εργαζόταν. Διατυπώνουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους».

«Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι έχασε τη μάχη για τη ζωή, μόλις στα 47 του χρόνια, ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος», σημειώνουν από τη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως «ο Δημήτρης υπήρξε ένας εξαιρετικός και πολύ αγαπητός συνάδελφος, που διακρίθηκε για το ήθος και τον επαγγελματισμό του. Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια».

«Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος πίστευε στη νέα γενιά, ήταν πάντα ευγενής και αγαπούσε πολύ την δουλειά του. Η ξαφνική ασθένεια του μας σόκαρε όλους λέει σε ανάρτησή του στο Τwitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π.Χρηστίδης.

«Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος μας άφησε λίγο μετά τον Βασίλη Μπεσκένη. Μια νέα θλιβερή είδηση για έναν νέο και δημιουργικό άνθρωπο που φεύγει τόσο νωρίς, μόλις στα 47 του χρόνια», σημειώνει σε ανακοινωσή του το Ποτάμι.

«Τον Δημήτρη τον γνωρίσαμε από το πολιτικό ρεπορτάζ. Σε όλα τα μέσα που εργάστηκε, από τα έντυπα μέχρι την τηλεόραση, πάντα διακρινόταν για τον επαγγελματισμό του, την ορθή κρίση του, την ακεραιότητά του. Και βέβαια για το ήθος του- όμοιο απέναντι σε πολιτικούς και συναδέλφους. Θα μας λείψει. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλειφερόπουλου, στην οικογένεια και τους οικείους του. Η δημοσιογραφική οικογένεια θα είναι πιο φτωχή από τον θάνατο του Δημήτρη, το ήθος, η εργατικότητα,η ευγένεια και το χιούμορ του, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη όλων μας», αναφέρει η Ένωση Κεντρώων.

«Δεν υπάρχουν λέξεις για να απαλύνουν τον πόνο και τη θλίψη για το χαμό ενός ακόμη νέου ανθρώπου, του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλιφερόπουλου. Ο Δημήτρης, ήταν πολιτικός συντάκτης οποίος διακρίθηκε για τον επαγγελματισμό του, την ευπρέπεια και την αγάπη για τον συνάδελφο του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

«Ο Δημήτρης, όπως και ο Βασίλης (Μπεσκένης), ήταν πραγματικοί εργάτες της δημοσιογραφίας. Τους χαρακτήριζε το ήθος και η αφοσίωσή τους στο λειτούργημα που υπηρετούσαν. Και οι συνάδελφοί τους γι’ αυτό τους εκτιμούσαν. Είναι άδικο να τους «αποχαιρετούμε» τόσο νωρίς» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024