Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμβασιούχων εργαζομένων του ΕΣΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμβασιούχων εργαζομένων του ΕΣΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πορεία προς το υπουργείο Υγείας, έχει προγραμματίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων  Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στο ΕΣΥ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πορεία προς το υπουργείο Υγείας, έχει προγραμματίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κάνοντας λόγο για «νέες δυσμενείς εξελίξεις», αφού όπως αναφέρει «οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθορίζουν για άλλη μία φορά ότι ο χρόνος εργασίας με συνεχείς συμβάσεις δεν μπορεί να υπερβαίνει το 24μηνο».

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι οι αποφάσεις του Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου «για τους επικουρικούς γιατρούς είναι συγγνωστή πλάνη» και «για το επικουρικό προσωπικό, πλην γιατρών, η απόφαση είναι εξίσου δυσμενής καθ’ ότι εντάσσει το προσωπικό στο άρθρο 7 παράγραφος 2 του Π.Δ. 164/2004 με βάση το οποίο εξοφλούνται τα δεδουλευμένα έως την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης, αλλά οι συμβάσεις από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης και μετά θεωρούνται άκυρες».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, εκδόθηκε επίσης απόφαση του Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που «θεωρεί ότι οι συμβάσεις έργου του πρώην εργολαβικού προσωπικού υποκρύπτουν εξαρτημένη σχέση εργασίας και αθροίζονται στο 24μηνο απασχόλησης».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση πια έχει μόνο ένα δρόμο. Νομοθετική ρύθμιση κατοχύρωσης του μισθού και της δουλειάς των συμβασιούχων εργαζομένων. Την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου καθ’ ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024