Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Εμείς πετυχαίνουμε εκεί που οι άλλοι απέτυχαν

Τσίπρας: Εμείς πετυχαίνουμε εκεί που οι άλλοι απέτυχαν

Τις μέχρι τώρα επιλογές της κυβέρνησης υπερασπίστηκε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

Τις μέχρι τώρα επιλογές της κυβέρνησης υπερασπίστηκε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως εκλέχθηκε για να προστατεύσει τους αδύναμους και όχι τους ισχυρούς, ενώ ξεκαθάρισε ότι «καμιά λαϊκή κατοικία δεν θα βγει στο σφυρί».


Θα πάρουμε πίσω τα «κλειδιά» του Προϋπολογισμού

«Πετυχαίνουμε εμείς εκεί που απέτυχαν οι κυβερνήσεις Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά και αυτή είναι η απάντηση σε όσους ισχυρίζονται πως εμείς καταστρέψαμε τη χώρα, καταστρέψαμε την οικονομία», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σε αυτά τα τρία χρόνια προχωρήσαμε και σε επιλογές δύσκολες που δεν ήταν δικές μας, διότι τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου του δημόσιου προϋπολογισμού δεν ανήκαν στην ελληνική κυβέρνηση, ανήκαν στους δανειστές μας. Αυτά τα κλειδιά θα πάρουμε πίσω τον επόμενο Αύγουστο και αυτό θα είναι μια στιγμή ορόσημο για τη χώρα».

Καμία λαϊκή κατοικία δεν θα «βγει στο σφυρί»

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει λαϊκή κατοικία που θα «βγει στο σφυρί» και για το θέμα των πλειστηριασμών ξεκαθάρισε: «Εγώ δεν έχω καμιά διάθεση να σώσω τις βίλες του 1.500.000 ευρώ με τις πισίνες και τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους, έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό και σήμερα δεν πληρώνουν μία. Διότι αυτά τα σπίτια βγαίνουν σε πλειστηριασμό».

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως «αυτή τη στιγμή υπάρχει θεσμικό πλαίσιο, η μετεξέλιξη του νόμου Κατσέλη μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις του Γιώργου Σταθάκη στην α΄ αξιολόγηση το οποίο προβλέπει προστασία για χρέη έως 200.000 ευρώ και για αντικειμενική αξία έως 280.000 ευρώ, δεν τελειώνει στο τέλος του 2018 αυτό, ισχύει εσαεί. Στα τέλη του 2018 τελειώνει ο χρόνος που μπορεί κάποιος να υπαχθεί σε αυτή τη διαδικασία».

«Οι διαδικασίες πλειστηριασμών που γίνονται και θα γίνονται το επόμενο διάστημα σας υπογράφω και εδώ θα είμαστε, δεν θα αφορούν σπίτια που θα είναι αυτό που όλοι ονομάζουμε λαϊκές κατοικίες. Θα είναι καραμπινάτες περιπτώσεις κακοπληρωτών. Διότι αυτά τα σπίτια θέλουν οι Τράπεζες με αυτές τις περιπτώσεις θέλουν να ξεμπερδέψουν. Να εξυγιανθεί, επιτέλους, το τραπεζικό σύστημα και να μπορέσουν οι Τράπεζες να παίξουν τον ρόλο τους. Σήμερα ένα νέο ζευγάρι που θέλει να χτίσει το μέλλον του δεν μπορεί να πάρει δάνειο. Αυτό είναι δίκαιο;» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και υποστήριξε πως «η διαδικασία, όμως, των πλειστηριασμών πρέπει να προχωρήσει για να εξυγιανθούν οι Τράπεζες και θα αφορά στρατηγικούς κακοπληρωτές και θα αφορά καραμπινάτες περιπτώσεις για τις οποίες όποιοι σπεύδουν ή θα τολμήσουν να σπεύσουν να τις υπερασπιστούν, θα πρέπει να ντρέπονται».

Εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019

Ο πρωθυπουργός τοποθέτησε τις βουλευτικές εκλογές στο τέλος της τετραετίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ επιδιώκω και επιθυμώ η επόμενη εκλογική αναμέτρηση τον Σεπτέμβρη του 2019 να είναι μια εκλογική αναμέτρηση που θα αφορά την επόμενη μέρα της χώρας».

Όσον αφορά στους παράγοντες που θα καθορίσουν την κρίση του λαού όταν διεξαχθούν οι εκλογές, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως οι πολίτες θα κληθούν να κρίνουν τα αποτελέσματα της σημερινής διακυβέρνησης και υπογράμμισε: «Αναλάβαμε μια ανεργία στο 27%. Θα την παραδώσουμε κάτω από 17%, μείον δέκα μονάδες. Εμείς παραλάβαμε μια χώρα που ήταν στο χείλος του γκρεμού. Θα παραδώσουμε μια χώρα η οποία θα βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρώπης, στην Ευρωζώνη με ανακτημένο το κύρος της και το δυναμισμό της σε διεθνές επίπεδο, παράγοντας και πυλώνας σταθερότητας και μια οικονομία η οποία θα τρέχει με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, μια ανεργία που θα αποκλιμακώνεται και, βεβαίως, με κοινωνική δικαιοσύνη την οποία δεν την είδαμε ούτε στα χρόνια της ανάπτυξης ούτε στα χρόνια των μνημονίων. Εκεί θα μας κρίνει ο ελληνικός λαός γι’ αυτά που κάναμε, αλλά το κρίσιμο θα είναι και το σχέδιο μας για την επόμενη μέρα».

«Κι εγώ θέλω να εστιάσω μετά το καλοκαίρι του 2018 τη συζήτηση στην επόμενη μέρα. Υπάρχουν πολλά κακώς κείμενα που πρέπει να αλλάξουν και θα κριθούμε όλοι για τις θέσεις μας απέναντι σε αυτά» συμπλήρωσε.

«Αγανακτώ με δικαστικές αποφάσεις»

Αναφορικά με τις παρεμβάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης στη δικαστική εξουσία ο πρωθυπουργός απάντησε ότι οι κυβερνήσεις οφείλουν να σέβονται τις αυτόνομες διαδικασίες της δικαστικής εξουσίας, οφείλουν να μην παρεμβαίνουν στο έργο της και τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τη δική του κυβέρνηση για τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

«Όταν βλέπω δικαστικές αποφάσεις οι οποίες είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα του μέσου πολίτη κι εγώ, ως απλώς πολίτης, αγανακτώ. Όταν βλέπω να επιχειρούν ή να επιθυμούν να βγάζουν αντισυνταγματικούς νόμους που αφορούν τα δικά τους εισοδήματα ή όταν βλέπω να επιχειρούν ή να επιθυμούν και σπεύδουν να μην ελέγχονται, όπως όλοι οι υπόλοιποι έχοντες θέσεις ευθύνης, τότε και εγώ και ως πολίτης αγανακτώ και ως έχων τη βαρύνουσα ευθύνη, με εξέλεξε ο ελληνικός λαός προφανώς όχι για να κρατάω τη γνώμη μου μέσα μου, οφείλω να εκφράζω αυτή τη δυσαρέσκεια και οφείλω να το κάνω και για την προστασία του ίδιου του θεσμού» σημείωσε.

Συμπαθής πολιτικός που κουβαλάει πολλά βαρίδια ο Μητσοτάκης

Σε ερώτηση για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός απάντησε πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας συμπαθής πολιτικός που κουβαλάει πολλά βαρίδια και από το παρελθόν του και από το παρόν».

«Δεν θέλω να κρίνω τις προσθέσεις του. Σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να κάνω δίκη προθέσεων, θέλω να πω όμως ότι κάθε πολιτικός και ιδιαίτερα όποιος θέλει να διεκδικήσει ανώτατα αξιώματα οφείλει να μην αφήνει καμιά σκιά και σε σχέση με τα εισοδήματα του και σε σχέση με τη δραστηριότητα την επιχειρηματική, τη δική του και της οικογένειας του και σε σχέση με τις θέσεις του για το αύριο της χώρας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαι σκληρό καρύδι»

Όσον αφορά στον εαυτό του και πως θα ήθελε να καταγραφεί στην ιστορία ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Εγώ θα ήθελα να καταγραφεί η πολιτική μου παρουσία ως μια παρουσία επιδίωξης στήριξης του δίκιου, της ισότητας και της δημοκρατίας. Αυτό θα είναι το πιο σημαντικό που θα ήθελα να μείνει, ότι πάλεψα για το δίκιο».

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ3, ο πρωθυπουργός μίλησε για τη Θεσσαλονίκη και με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη λειτουργίας του Γραφείου Πρωθυπουργού στην πόλη είπε πως αποδείχθηκε ότι η δημιουργία του έχει αλλάξει την ατζέντα των θεμάτων στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Για τη Θεσσαλονίκη είπε ότι πρέπει να διεκδικήσει τον ρόλο που της αξίζει αυτόν της πρωτεύουσας της βαλκανικής συνεργασίας, ενώ έκανε αναφορά στα έργα του Μετρό, σημειώνοντας πως έπαψε να είναι ανέκδοτο και σε 2,5 χρόνια η σημερινή κυβέρνηση έκανε όσα δεν έγιναν δώδεκα χρόνια, από το 2004 μέχρι το 2016, καθώς και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» όπου όπως είπε τα έργα θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2018.

in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024