Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επενδύσεις 16 εκατ. ευρώ από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία το 2017

Επενδύσεις 16 εκατ. ευρώ από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία το 2017

Επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 16 εκατομμύρια ευρώ πραγματοποίησε το 2017 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 16 εκατομμύρια ευρώ πραγματοποίησε το 2017 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Το ποσό έρχεται να προστεθεί στα 120 εκατ. ευρώ που δαπάνησε η εταιρία κατά το εξαιρετικά δύσκολο διάστημα 2010-2016 και σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας τα νέα κεφάλαια πρόκειται να αξιοποιηθούν για την αγορά εξοπλισμού για τα εργοστάσια, την υποστήριξη των εξαγωγών, που φέτος άγγιξαν τα 290.000 εκατόλιτρα σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και την κυκλοφορία νέων προϊόντων.

Και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η εταιρία κάλυψε το 100% των αναγκών παραγωγής της από ελληνικό κριθάρι, μέσω του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας που αφορά περί τα 170.000 στρέμματα. Εκτιμάται ότι χρησιμοποίησε περί τους 50.000 τόνους, ενώ έχει συνεργασία με περισσότερους από 2.200 παραγωγούς.

Μάλιστα σύμφωνα με μελέτης του Οικονομικού και Κοινωνικού Αντικτύπου της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, η προστιθέμενη αξία του προγράμματος για τους παραγωγούς και τους συνεργάτες ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ, ενώ υπολογίζεται πως έχει οδηγήσει στη δημιουργία περίπου 800 νέων θέσεων εργασίας, κυρίως στον πρωτογενή τομέα.

Παράλληλα με όχημα την έρευνα και την καινοτομία, η εταιρία παρουσίασε 4 νέα προϊόντα το 2017 και συγκεκριμένα τη Heineken Light, την Amstel Radler με Ginger & Lime. Αναβίωσε την ιστορική μπίρα ΜΑΜΟΣ, σε συνεργασία με την οικογένεια Μάμου, ενώ μπήκε και στην αγορά του μηλίτη με το «Μηλοκλέφτη» προϊόν για το οποίο στόχος της εταιρίας είναι μετά την άρση της απαγόρευσης παραγωγής προϊόντων ζύμωσης, άλλων εκτός του κριθαριού, από ζυθοποιεία, να παράγεται στο εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Πάτρα.

Επίσης η Αθηναϊκή Ζυθοποιία προχώρησε και σε επιπλέον καινοτομίες στην αγορά μπίρας με την πρωτότυπη συσκευασία της ΑΛΦΑ Weiss, αλλά και της νέας κάνουλας EXTRA COLD που καταναλώνει έως και 40% λιγότερη ενέργεια.

Δήμητρα Σκούφου

in.gr

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024