Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κοτζιάς ενημερώνει την Βουλή για την επίσκεψη Ερντογάν

Ο Κοτζιάς ενημερώνει την Βουλή για την επίσκεψη Ερντογάν

To απόγευμα της προσεχούς Πέμπτης προσδιορίστηκε η ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για την επίσκεψη του τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ελλάδα.

To απόγευμα της προσεχούς Πέμπτης προσδιορίστηκε η ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για την επίσκεψη του τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ελλάδα.

Η ενημέρωση θα γίνει ενώπιον της διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με βάση το άρθρο 36 παράγραφος 5 του Κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο «οι διαρκείς επιτρoπές συγκαλoύνται πάντoτε σε συνεδρίαση όταν τo ζητήσει η κυβέρνηση. Οι υπουργοί οφείλουν να ενημερώνουν με δική τους πρωτοβουλία τη διαρκή επιτροπή για θέματα της αρμοδιότητάς τους τουλάχιστον δύο φορές σε κάθε Σύνοδο, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 41Α».

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γ.Κουμουτσάκος, ζήτησε από τον Ν.Κοτζιά να ενημερώσει την Επιτροπή για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του τούρκου Προέδρου.

Ο τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Κ. Δουζίνα, στην οποία, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η -έπειτα από 65 χρόνια- επίσκεψη Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε χωρίς να αποτελέσει, δυστυχώς, σημείο θετικής επανεκκίνησης για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως όλοι θα επιθυμούσαν.

Επισημαίνει ότι περισσότερο τραυμάτισε παρά θεράπευσε, και άφησε πίσω της έντονο προβληματισμό και πολλά σοβαρά ερωτήματα για το αποτέλεσμα και τις επιπτώσεις της στις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία.

«Τα επόμενα βήματα θα είναι λοιπόν κρίσιμα. Πόσο μάλλον που εκ των πραγμάτων αυτά θα γίνουν σε περιβάλλον γενικευμένης αβεβαιότητας στην περιοχή μας και διαρκών τριβών στις σχέσεις Τουρκίας – Ευρώπης» τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος.

in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024