Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Brexit: Η Ιρλανδία επιμένει στο ζήτημα των συνόρων

Brexit: Η Ιρλανδία επιμένει στο ζήτημα των συνόρων

Τηλεφωνική επικοινωνία, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το ζήτημα του Brexit, είχαν την Τετάρτη οι πρωθυπουργοί της Ιρλανδίας και της Βρετανίας, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ. Οι συζητήσεις για τους όρους του διαζυγίου του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες βρίσκονται σε νεκρό σημείο μετά τη διένεξη γύρω από το καθεστώς των συνόρων της Ιρλανδίας με τη Βόρεια Ιρλανδία.

Τηλεφωνική επικοινωνία, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το ζήτημα του Brexit, είχαν την Τετάρτη οι πρωθυπουργοί της Ιρλανδίας και της Βρετανίας, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Οι συζητήσεις για τους όρους του διαζυγίου του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες βρίσκονται σε νεκρό σημείο μετά τη διένεξη γύρω από το καθεστώς των συνόρων της Ιρλανδίας με τη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο εκπρόσωπος του ιρλανδού πρωθυπουργού Λίο Βαράντκαρ είπε ότι στην επικοινωνία που είχε με την Βρετανίδα ομόλογό του Τερέζα Μέι, οι δύο τους συμφώνησαν να μιλήσουν ξανά τις επόμενες ημέρες. Ο Βαράντκαρ της επανέλαβε τη σταθερή θέση του Δουβλίνου για το θέμα των συνόρων.

Η επίλυση του ζητήματος θεωρείται κρίσιμης σημασίας προκειμένου να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit στη δεύτερη φάση, που θα αφορά τη μελλοντική εμπορική σχέση της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χωρίς τελική συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερίζα Μέι και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Παρά τη σημαντική πρόοδο, δεν ήταν δυνατό να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία καθώς κάποια ζητήματα παραμένουν ανοιχτά για συζήτηση και περαιτέρω διαπραγματεύσεις. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε αργότερα αυτήν την εβδομάδα», ανέφερε ο Γιούνκερ μετά το πέρας της συνάντησης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «ικανοποιητική πρόοδος» μπορεί να επιτευχθεί μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 15ης Δεκεμβρίου.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός, από την πλευρά της, επισήμανε ότι οι βασικές διαφορές παραμένουν σε μια σειρά από θέματα.

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την υπαναχώρηση της βρετανικής κυβέρνησης από τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά στο κρίσιμο ζήτημα του καθεστώτος των συνόρων της χώρας του με τη Βόρεια Ιρλανδία μετά το Brexit.

in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024