Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοινωνικό μέρισμα: Στο παρα ένα διορθώνονται αδικίες

Κοινωνικό μέρισμα: Στο παρα ένα διορθώνονται αδικίες

Η αντίστροφή μέτρηση για την υποβολή των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα έχει ξεκινήσει και στο παρά ένα διορθώνονται ορισμένες αδικίες.

Η αντίστροφή μέτρηση για την υποβολή των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα έχει ξεκινήσει και στο παρά ένα διορθώνονται ορισμένες αδικίες.

Μέσα σε όλα αυτά ευρωπαϊκή πηγή χθες γύμνωσε την αλήθεια του φετινού κοινωνικού μερίσματος. «Τα λεφτά του κοινωνικού μερίσματος δεν είναι καινούργια λεφτά, αλλά προέρχονται από την υποχρηματοδότηση των κοινωνικών δαπανών το 2017» δήλωσε ευθαρσώς, αποκαθηλώνοντας το κυβερνητικό στόρι για χρήματα τα οποία προήλθαν από την πάταξη της φοροδιαφυγής των ισχυρών και κατανέμονται στα πλέον αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Ο χρόνος που απομένει είναι λιγοστός και όσοι επιθυμούν να το λάβουν
πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν αίτηση στο TAXISnet, καθώς μετά τις
αλλαγές που έγιναν ενδέχεται να είναι δικαιούχοι του κοινωνικού
μερίσματος.

Διορθώνονται ορισμένες αδικίες

Έτσι, όσοι είχαν κάνει αιτήσεις και απορρίφθηκαν λόγω προβλημάτων του συστήματος ή όσοι έκαναν αίτηση με ελλείψεις σε στοιχεία, όπως ΑΜΚΑ, θα πρέπει να μπουν και να κάνουν εκ νέου αίτηση.

Το θέμα των φιλοξενούμενων ΑΜΕΑ στις οικογένειές τους, όταν είναι επικεφαλής, έχει λυθεί, καθώς το θέμα των ΑΜΕΑ που βρίσκονται σε ιδρύματα εφόσον φιλοξενών είναι το ΑΦΜ του ιδρύματος. Αυτομάτως οι φιλοξενούμενοι ΑΜΕΑ μπορούν να πάρουν το μέρισμα.

Πολλοί άνεργοι, αν και δικαιούνται μέρισμα καθώς έχουν συμπληρώσει 6 συνεχόμενους μήνες ανεργίας μέσα στο 2017, συναντούν πρόβλημα καθώς δεν εμφανίζεται η ανεργία τους στο σύστημα του ΟΑΕΔ.

Όσοι απέκτησαν παιδί μέσα στο 2017 μπορούν πλέον να το δηλώσουν και να πάρουν το μέρισμα για οικογένεια με ένα παιδί. Έχουν εγγραφεί ήδη 25.000 παιδιά, νεογέννητα του 2017, ώστε να περιληφθούν αυξάνοντας την ενίσχυση του νοικοκυριού. Τα παιδιά δηλώνονται με το ΑΜΚΑ.

Ενήλικα παιδιά που εργάζονται και έχουν εισόδημα και ΑΦΜ, αλλά παραμένουν στην γονεϊκή στέγη, εάν δεν έχουν δηλώσει φιλοξενούμενα, δεν θεωρούνται φιλοξενούμενα. Εάν έχουν δωρεάν παραχώρηση χώρου από τους γονείς, πάλι δεν θεωρούνται φιλοξενούμενα και μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνα τους.

Το πρόβλημα με τους στρατιωτικούς διορθώνεται. Οι στρατιωτικοί δεν εμφανίζονταν ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ και έτσι το σύστημα τους έβγαζε εκτός. Οι διορθώσεις για το συγκεκριμένο θέμα είναι σε εξέλιξη και έτσι όσοι στρατιωτικοί θέλουν να κάνουν αίτηση θα πρέπει να επισκέπτονται την εφαρμογή ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο διαδικτυακός τόπος www.koinonikomerisma.gr για την υποβολή αιτήσεων για την καταβολή μερίσματος θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2017.

Οι εγκεκριμένες αιτήσεις

Συνολικά 1.019.272 είναι οι εγκεκριμένες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (5/12/2017, 12:50) σύμφωνα με τα στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).Οι ακυρωμένες αιτήσεις ανέρχονται σε 242.923, οι μη εγκεκριμένες αιτήσεις αριθμούν 513.735, οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις (πιθανές μη εγκρίσεις, αναμονή συναίνεσης) είναι 533.014 και οι μη ολοκληρωμένες με πιθανότητα έγκρισης ανέρχονται σε 60.974.

Διαβάστε επίσης:

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024