Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
WeChat: Το κινεζικό «Facebook» προσπέρασε το original

WeChat: Το κινεζικό «Facebook» προσπέρασε το original

Το «προσπέρασμα» που έκανε την περασμένη εβδομάδα στο Facebook η εταιρεία που διαχειρίζεται το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο στην Κίνα, WeChat, αποτελεί μια ακόμα επίδειξη δύναμης του «κινεζικού Δράκου».

Το «προσπέρασμα» που έκανε την περασμένη εβδομάδα στο Facebook η εταιρεία που διαχειρίζεται το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο στην Κίνα, WeChat, αποτελεί μια ακόμα επίδειξη δύναμης του «κινεζικού Δράκου».

Όπως σημειώνει «Το Βήμα», η Tencent Holdings, που μεταξύ άλλων ελέγχει τη δημοφιλέστατη στην Κίνα εφαρμογή μηνυμάτων WeChat (την πλατφόρμα χρησιμοποιούν σχεδόν 1 δισεκατομμύριο χρήστες μηνιαίως!) και επίσης διάσημα ηλεκτρονικά παιχνίδια όπως το «Legends» και το «Honour of Kings», ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία το Facebook.

Συγκεκριμένα, η κεφαλαιοποίησή της έφθασε τα 522 δισ. δολάρια, ενώ του Facebook είναι 519 δισ. δολάρια. Μόνο η Apple, η Microsoft και η Amazon έχουν πλέον μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία από αυτήν.

Η Tencent έγινε επίσης η πρώτη ασιατική εταιρεία που ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τα 500 δισ. δολάρια. Οσο για τον διευθύνοντα σύμβουλό της Μα Χουατένγκ ξεπέρασε σε προσωπική περιουσία τους ιδρυτές του Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν και με 48,3 δισ. δολάρια σκαρφάλωσε στην ένατη θέση της κατάταξης του περιοδικού «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

WeChat vs Facebook

Οι εντυπωσιακές αυτές εξελίξεις οφείλονται στην εκτίναξη της μετοχής της Tencent στα ύψη μετά την εκτίναξη της κερδοφορίας της κατά 69% υψηλότερα το τρίτο τρίμηνο του έτους αλλά και την ανακοίνωση της εταιρείας ότι συμφώνησε να επεκτείνει τις επί πληρωμή υπηρεσίες του WeChat στη Μαλαισία την επόμενη χρονιά. Σημειωτέον ότι η Tencent έχει επίσης μερίδια στη Snap, την εταιρεία συμμετοχών που βρίσκεται πίσω από το δημοφιλές λογισμικό Snapchat, την εφαρμογή Lyft και την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla.

Μια ακόμα μεγάλη συμφωνία που έχει κλείσει η Tensent είναι για την εισαγωγή στις ΗΠΑ του πολύ δημοφιλούς (διότι παίζεται με πολλούς παίκτες) στην Ασία ηλεκτρονικού παιχνιδιού «Honour of Kings», που παίζεται μέσω των έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Το παιχνίδι, το οποίο μερικές φορές μεταφέρεται στα αγγλικά ως «King of Glory», δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να πληρώνουν χρήματα για να αναβαθμίζουν τους ήρωες του παιχνιδιού ή τα κοστούμια που φορούν.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στη Σανγκάη Ρόμπιν Μπραντ, η Tencent πρέπει να τοποθετείται εφεξής στην ίδια σειρά αξιολόγησης με επιχειρήσεις πολύ διασημότερες από αυτήν στη Δύση, όπως είναι η Apple, η Amazon και η Microsoft. Οσο για την εφαρμογή WeChat, ο Μπραντ τη χαρακτηρίζει το «χρυσό αβγό» της κινεζικής εταιρείας. «Κάτι που ξεκίνησε σαν απλή πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων επιτρέπει τώρα στους χρήστες να πληρώνουν τα ψώνια τους, να καλούν ταξί, να επενδύουν, να παραγγέλνουν φαγητό» σημειώνει ο βρετανός αναλυτής.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024