Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μακελειό σε τέμενος στην Αίγυπτο - Πάνω από 200 νεκροί [Βίντεο]

Μακελειό σε τέμενος στην Αίγυπτο – Πάνω από 200 νεκροί [Βίντεο]

Έκρηξη σε τέμενος σημειώθηκε στην Αίγυπτο με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 235 νεκρούς. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ένοπλοι επιτέθηκαν και ενεργοποίησαν εκρηκτικά, στο τέμενος αλ-Ράουντα, στην πόλη Μπιρ αλ Αμπντ, 400 χιλιόμετρα βόρεια του όρους Σινά, την ώρα της προσευχής.

Έκρηξη σε τέμενος σημειώθηκε στην Αίγυπτο με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 235 νεκρούς και τουλάχιστον 130 τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων πολύ σοβαρά.

Η έκρηξη έγινε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Παρασκευής και ταρακούνησε το βόρειο Σινά.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ένοπλοι επιτέθηκαν και ενεργοποίησαν εκρηκτικά, στο τέμενος αλ-Ράουντα, στην πόλη Μπιρ αλ Αμπντ, 400 χιλιόμετρα βόρεια του όρους Σινά, την ώρα της προσευχής.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες σε κοντινά νοσοκομεία.

Σίσι: Θα απαντήσουμε με σφοδρότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι υποσχέθηκε ότι θα απαντήσει με «σφοδρότητα» μετά την επίθεση σήμερα εναντίον ενός τεμένους που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 235 ανθρώπους στο βόρειο Σινά.

«Οι ένοπλες δυνάμεις και η αστυνομία θα εκδικηθούν για τους μάρτυρές μας και θα αποκαταστήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα (απαντώντας) με πυγμή πολύ σύντομα» δήλωσε ο Σίσι κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού διαγγέλματος.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου μάχονται μια εξέγερση του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Σινά όπου μαχητές έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι μαχητές έχουν θέσει κυρίως στο στόχαστρο των επιθέσεών τους τις δυνάμεις ασφαλείας, αλλά έχουν επίσης προσπαθήσει να επεκταθούν πέραν της χερσονήσου πλήττοντας χριστιανικές εκκλησίες και προσκυνητές.

Ακόμη, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Τριήμερο πένθος κήρυξε η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου κήρυξε τριήμερο πένθος μετά την επίθεση σε τέμενος στο βόρειο Σινά κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 85 άνθρωποι.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024