Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μυτιλήνη: Ένταση για απομάκρυνση σκηνών από την πλατεία

Μυτιλήνη: Ένταση για απομάκρυνση σκηνών από την πλατεία

Την απαίτησή τους να απομακρυνθεί άμεσα από την πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης ομάδα αφγανών προσφύγων που εγκαταστάθηκαν εκεί με σκηνές, εδώ και περίπου 20 μέρες, εξέφρασε το μεσημέρι της Τρίτης ομάδα επιχειρηματιών εστίασης της προκυμαίας και της γύρω περιοχής.

Την απαίτησή τους να απομακρυνθεί άμεσα από την πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης ομάδα αφγανών προσφύγων που εγκαταστάθηκαν εκεί με σκηνές, εδώ και περίπου 20 μέρες, εξέφρασε το μεσημέρι της Τρίτης ομάδα επιχειρηματιών εστίασης της προκυμαίας και της γύρω περιοχής.

Οι επιχειρηματίες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και απαίτησαν την άμεση εφαρμογή του νόμου, που δεν επιτρέπει το στήσιμο σκηνών και τη διαμονή σε αυτές, σε δημόσιους χώρους. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, είχαν ενημερώσει σχετικά τόσο τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σκηνικό έντασης

Στην πλατεία Σαπφούς έσπευσαν ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, και ο αντιεισαγγελέας πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ σύντομα στήθηκε σκηνικό έντασης. Αφού από τη μια μεριά έσπευσαν διάφοροι ακραίοι, που δεν είχαν σχέση με τους διαμαρτυρόμενους επιχειρηματίες, ενημερωμένοι από ντουντούκα που πέρασε από τις καφετέριες και από μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Από την άλλη συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι και μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Άμεσα έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της, με αυξημένες δυνάμεις, η Αστυνομία, η οποία παρατάχθηκε μεταξύ των δύο πλευρών, μερικές φορές παρεμβαίνοντας κατευναστικά, αφού απειλήθηκαν και επεισόδια.

Τελικά, οι διαπραγματεύσεις, παρουσία δικηγόρου μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, είχαν σαν αποτέλεσμα να ξεστηθούν οι σκηνές και οι διαμαρτυρόμενοι να μεταφερθούν στην Αστυνομία, όπου και θα διανυκτερεύσουν έως αύριο το πρωί, οπότε και θα γίνει προσπάθεια να μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας, πλην αυτής του καταυλισμού της Μόριας, στην οποία και αρνούνται να πάνε.

Δήμαρχος Λέσβου: Στην Αθήνα η επόμενη κινητοποίηση

Λίγο πριν αποχωρήσει από την πλατεία, ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός, σε δηλώσεις του τόνισε πως η σημερινή κατάσταση ήταν άλλο ένα επεισόδιο στη σειρά μιας συνολικά δύσκολης κατάστασης που βιώνει η Λέσβος τα τελευταία χρόνια.

Αναφερόμενος στον κ. Μουζάλα, τόνισε πως «δυστυχώς, από τις δηλώσεις του προκύπτει ότι η κυβέρνηση δεν υποχωρεί, ούτε και αλλάζει στρατηγική», προαναγγέλλοντας την επόμενη κινητοποίηση, «η οποία θα είναι στην Αθήνα, είτε στη Βουλή, είτε στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η Λέσβος οφείλει να δώσει βροντερό παρών. Αν δεν βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατόν, θα έχουμε καταστάσεις οι οποίες θα είναι ανεξέλεγκτες και θα ντροπιάσουν συνολικά την Ελλάδα στη διεθνή κοινότητα».

Σύλληψη επτά προσφύγων για επεισόδια στη Μόρια

Συνολικά επτά ανήλικοι πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης της Αστυνομίας, στον καταυλισμό της Μόριας, κατηγορούμενοι ότι ενέχονται στα επεισόδια στον καταυλισμό το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, προέβησαν σε βιαιοπραγίες κατά αστυνομικών και προξένησαν φθορές σε εγκαταστάσεις και σε εξοπλισμό Υπηρεσιών και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Σε βάρος των παραπάνω επτά σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για τα αδικήματα του εμπρησμού, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών, της απόπειρας πρόκλησης σωματικών βλαβών και της αντίστασης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024