Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φοιτητές ζουν μέσα στη μούχλα και στους σοβάδες

Φοιτητές ζουν μέσα στη μούχλα και στους σοβάδες

Εικόνες εγκατάλειψης με σπασμένες ψευδοροφές, μούχλα στις τουαλέτες και ραγισμένους νιπτήρες, αντικρίζουν καθημερινά οι φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις φοιτητικές εστίες.

Εικόνες εγκατάλειψης με σπασμένες ψευδοροφές, μούχλα στις τουαλέτες και
ραγισμένους νιπτήρες, αντικρίζουν καθημερινά οι φοιτητές του
Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις φοιτητικές εστίες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας voria.gr, λόγω των τραγικών ελλείψεων που παρατηρούνται στις υποδομές, τίθενται σε αρκετές περιπτώσεις σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και η υγιεινή των φοιτητών .

Μούχλα, σπασμένες ψευδοροφές με τις σωληνώσεις εκτεθειμένες, ασυντήρητα ασανσέρ και σοβάδες που πέφτουν απ’ τα ταβάνια, συνθέτουν την τραγική εικόνα στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σε πολλά σημεία των τοίχων οι σοβάδες έχουν φύγει, ενώ οι εξωτερικοί σωλήνες είναι σκουριασμένοι απ’ την πολυκαιρία. Ακόμη, σε διάφορα σημεία μέσα στα κτήρια υπάρχουν κουβάδες σφουγγαρίσματος, για να μαζεύουν τα νερά που στάζουν από τα ταβάνια. Μέσα στις ντουζιέρες και τα μπάνια υπάρχει πολύ προχωρημένη πράσινη μούχλα, που αναδίδει μια απαίσια μυρωδιά στους διαδρόμους. «Σιχαίνομαι να κάνω μπάνιο στη μούχλα, έχω απευθυνθεί πολλές φορές στη γραμματεία των εστιών γι΄αυτό αλλά δεν έχει γίνει κάτι», λέει στη Voria.gr ο φοιτητής Γεωλογίας, Δημήτρης Χατζηιωάννου που μένει στις εστίες

Μιλώντας στη Voria.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης, Αρχοντία Παπαγεωργίου, λέει επίσης πως δεν γίνεται η απαραίτητη συντήρηση στα ασανσέρ, με αποτέλεσμα να κλείνονται συνεχώς φοιτητές μέσα. Επίσης, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα υδραυλικά, αφού κάποιοι νιπτήρες στα μπάνια δεν λειτουργούν, ενώ σε πολλούς κοιτώνες δεν υπάρχει ζεστό νερό.

in.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024