Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Χαρίρι δήλωσε ότι θα ξεκαθαρίσει τη θέση του όταν επιστρέψει στη Βηρυτό

Ο Χαρίρι δήλωσε ότι θα ξεκαθαρίσει τη θέση του όταν επιστρέψει στη Βηρυτό

Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου Σάαντ αλ-Χαρίρι επιβεβαίωσε από το Παρίσι ότι θα μεταβεί στη Βηρυτό για την επέτειο της εθνικής ανεξαρτησίας, στις 22 Νοεμβρίου, και ανακοίνωσε ότι θα μιλήσει από εκεί για την πολιτική κατάσταση. «θα πάω στη Βηρυτό τις ερχόμενες ημέρες. Θα συμμετάσχω στους εορτασμούς για την ανεξαρτησία μας και από εκεί θα γνωστοποιήσω τη θέση μου για όλα τα θέματα αφού συναντηθώ με τον πρόεδρο Μισέλ Αούν» είπε. Ευχαρίστησε επίσης τη Γαλλία και τον πρόεδρό της Εμανουέλ Μακρόν «για την υποστήριξή του».

Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου Σάαντ αλ-Χαρίρι επιβεβαίωσε σήμερα, Σάββατο, στο Παρίσι ότι θα μεταβεί στη Βηρυτό για την επέτειο της εθνικής ανεξαρτησίας, στις 22 Νοεμβρίου, και ανακοίνωσε ότι θα μιλήσει από εκεί για την πολιτική κατάσταση.

Ο Χαρίρι ευχαρίστησε επίσης τη Γαλλία και τον πρόεδρό της Εμανουέλ Μακρόν «για την υποστήριξή του», έπειτα από μια συνάντηση και ένα γεύμα στο Μέγαρο των Ηλυσίων, μερικές ώρες μετά την άφιξή του προερχόμενος από το Ριάντ.

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την υποστήριξή του. Απέδειξε μια αδιάψευστη φιλία και δεν θα το ξεχάσω ποτέ», δήλωσε κατά την έξοδό του από το προεδρικό μέγαρο.

«Η Γαλλία έδειξε ακόμη μια φορά το μεγαλείο του ρόλου της στον κόσμο και στην περιοχή. Αποδεικνύει την αφοσίωσή της στον Λίβανο και στη σταθερότητά του», πρόσθεσε.

«Όσον αφορά την πολιτική κατάσταση στον Λίβανο θα πάω στη Βηρυτό τις ερχόμενες ημέρες. Θα συμμετάσχω στους εορτασμούς για την ανεξαρτησία μας και από εκεί θα γνωστοποιήσω τη θέση μου για όλα τα θέματα αφού συναντηθώ με τον πρόεδρο Μισέλ Αούν.»

Ο Μακρόν δεν έκανε δηλώσεις αφού συνόδευσε, μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ, τον Χαρίρι, τη σύζυγό του και τον μεγαλύτερο γιο τους στην κορυφή των σκαλιών του προεδρικού μεγάρου όπου έλαβαν θέση για τους φωτογράφους.

Ο Μακρόν κάλεσε στο Παρίσι τον Χαρίρι και την οικογένειά του «για μερικές ημέρες ή μερικές εβδομάδες», στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας λύσης στο αδιέξοδο που προκλήθηκε από την ξαφνική ανακοίνωση της παραίτησής του από την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, στις 4 Νοεμβρίου.

ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024