Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φινλανδία: Παρατήρηση για συνάντηση πρωθυπουργού σε πορτ - παγκάζ

Φινλανδία: Παρατήρηση για συνάντηση πρωθυπουργού σε πορτ – παγκάζ

Σε συστάσεις προς έναν άνδρα που κρύφτηκε στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου για να συναντηθεί μυστικά με τον... πρωθυπουργό της Φινλανδίας Γιούχα Σίπιλα, προχώρησε η φιλανδική αστυνομία, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή συνιστά παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Σε συστάσεις προς έναν άνδρα που κρύφτηκε στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου για να συναντηθεί μυστικά με τον… πρωθυπουργό της Φινλανδίας Γιούχα Σίπιλα, προχώρησε η φιλανδική αστυνομία, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή συνιστά παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας δεν κατονομάζεται ο «επιβάτης». Αφήνεται όμως να εννοηθεί ότι επρόκειτο για τον υφυπουργό Εξωτερικών Σαμούλι Βιρτάνεν που προέρχεται από το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Φινλανδών.

Η συνάντηση με τον Σίπιλα έγινε τον Ιούνιο, εν μέσω κυβερνητικής κρίσης και μία ημέρα αφότου το κόμμα των Φινλανδών εξέλεξε τους νέους, σκληροπυρηνικούς ηγέτες του. Η κυβέρνηση έφτασε στα πρόθυρα της κατάρρευσης μέχρι που μια ομάδα πολιτικών, συμπεριλαμβανομένου του Βιρτάνεν και του υπουργού Εξωτερικών Τίμο Σόινι, αποφάσισε να αποσχισθεί από τους Φινλανδούς και να ιδρύσει ένα νέο κόμμα.

Οι Φινλανδοί αποχώρησαν από την κυβέρνηση και τα μέλη του νέου κινήματος της «Γαλάζιας Μεταρρύθμισης» διατήρησαν τις υπουργικές θέσεις τους.

Ο Βιρτάνεν δεν έκανε κανένα σχόλιο για την υπόθεση αλλά η βουλευτής Τιίνα Ελοβαάρα της «Γαλάζιας Μεταρρύθμισης» ανέφερε ότι ο υφυπουργός κρύφτηκε στο πορτ-μπαγκάζ για να παραμείνει μυστική η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό καθώς οι στιγμές ήταν κρίσιμες και δεν ήθελε να διαρρεύσουν πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία του έκανε συστάσεις επειδή μετακινήθηκε για μερικές δεκάδες μέτρα με τον τρόπο αυτό και δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας. Ο Βιρτάνεν φέρεται ότι παραδέχτηκε την πράξη του.

Ο δρόμος όπου βρίσκεται η κατοικία του πρωθυπουργού είναι ήπιας κυκλοφορίας και ο μόνος που κινδύνευε να τραυματιστεί ήταν ο υφυπουργός.

Σύμφωνα με τον επιθεωρητή Πέκα Σεπάλα, η αστυνομία ερεύνησε την υπόθεση αυτή βασιζόμενη σε πληροφορίες που ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

ΑΠΕ/Reuters,in.gr

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024