Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πυροβολισμοί στην Καλιφόρνια, πέντε νεκροί

Πυροβολισμοί στην Καλιφόρνια, πέντε νεκροί

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε περιστατικά με πυροβολισμούς στην Καλιφόρνια και πολλοί τραυματίστηκαν, όταν άντρας άνοιξε πυρ σε πολλά σημεία διαδοχικά στην κομητεία Τεχάμα.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε περιστατικά με πυροβολισμούς στην Καλιφόρνια και πολλοί τραυματίστηκαν, όταν άντρας άνοιξε πυρ σε πολλά σημεία διαδοχικά στην κομητεία Τεχάμα.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ο δράστης, τον οποίο πυροβόλησαν και σκότωσαν οι αστυνομικοί.

Το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα λίγο πριν τις 8 το πρωί τοπική ώρα, περίπου 120 μίλια βορειοδυτικά του Σακραμέντο. Εκτιμάται ότι ξεκίνησε από σπίτι, όπου και σημειώθηκε ενδοοικογενειακή βία και κατέληξε στο σχολείο.

Ο δράστης άνοιξε πυρ σε συνοικία, όπου και σκότωσε κατοίκους, έπειτα οδήγησε με κλεμμένο φορτηγάκι στο σχολείο και συνέχισε να πυροβολεί. Οι αρχές είπαν ότι πυροβολούσε αδιακρίτως όλους όσοι βρίσκονταν στο δρόμο του, ανάμεσά τους μια γυναίκα με το παιδί της, ενώ αφού έφτασε στο σχολείο, στόχευε σε μαθητές, τους οποίους οι γονείς άφηναν στο σχολείο, αλλά και σε προσωπικό.

Τρία παιδιά τραυματίστηκαν, ανάμεσα σε αυτά και ένα 6χρονο, που δέχτηκε δύο πυροβολισμούς.

Ο βοηθός σερίφης της κομητείας Φιλ Τζόνστον δήλωσε ότι ένας αριθμός παιδιών απομακρύνθηκε από το σημείο αεροπορικώς και ενημέρωσε ότι εκεί βρίσκονται 100 αστυνομικοί. Είπε, ακόμη, ότι ο δράστης, του οποίου το όνομα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα ήταν οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο τoυφέκι και δύο περίστροφα.

«Γνωρίζω ότι τα παιδιά που βρίσκονταν στο σχολείο είναι τώρα σε ασφαλές σημείο».

Το σπίτι και το σχολείο είναι δύο μόνο από τα συνολικά επτά σημεία στα οποία έδρασε ο άντρας και τα οποία ερευνά η αστυνομία. Τα κίνητρά του δεν έχουν γίνει γνωστά.

Ο Μπράιαν Φλιντ, του οποίου το φορτηγό έκλεψε ο δράστης και που απεικονίζεται στο παραπάνω βίντεο αποκάλεσε τον δράστη «τρελό». Ισχυρίστηκε, δε, ότι είχε καλέσει πολλές φορές την αστυνομία για να καταγγείλλει τους πυροβολισμούς του δράστη και γείτονά του, ενώ είχε μαχαιρώσει και τη σύζυγο άλλου γείτονα, με τον οποίο είχε διαπληκτισμό.

Μαρία Πετροπούλου

in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024