Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα Δένδια-Τσακαλώτου για το διάγγελμα Τσίπρα για το μέρισμα

Κόντρα Δένδια-Τσακαλώτου για το διάγγελμα Τσίπρα για το μέρισμα

Για αντιθεσμική πρακτική που «παραπέμπει σε πολιτεύματα άλλου είδους», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για το διάγγελμα σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, εστιάζοντας την έντονη κριτική του στο ότι δεν είχε ενημερωθεί προηγουμένως η Βουλή. Πρόσθεσε δε ότι ο Αλ.Τσίπρας άδειασε με αυτόν τον τρόπο και τον υπουργό Οικονομικών. Απαντώντας ο Ευ.Τσακαλωτος χαρακτήρισε υπερβολική την τοποθέτηση του κ. Δένδια.

Για αντιθεσμική πρακτική που «παραπέμπει σε πολιτεύματα άλλου είδους», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για το τηλεοπτικό του μήνυμα σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Η έντονη αντίδραση του κ. Δένδια εστιάστηκε στο ότι ο πρωθυπουργός προχώρησε σε αυτή την κίνηση, χωρίς να έχει ενημερωθεί προηγουμένως η Βουλή, και μάλιστα ενώ την ίδια ώρα στο κοινοβούλιο συζητείται οικονομικό νομοσχέδιο (αυτό για τα τυχερά παιχνίδια).

«Είναι πρωτοφανές, συνεδριάζοντος του κοινοβουλίου και μάλιστα επί θέματος αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών, να κάνει ο πρωθυπουργός διάγγελμα επί θεμάτων οικονομικών και να αγνοεί το κοινοβούλιο» είπε ο κ. Δένδιας, ενώ σχολίασε ότι ο κ. Τσίπρας «άδειασε» με αυτό τον τρόπο και τον υπουργό Οικονομικών.

«’Αγνόησε συνολικά το εθνικό κοινοβούλιο, παραπέμποντας στη λογική άλλων εποχών, της κατευθείαν σχέσεως του ηγεμόνος με το λαό», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, προσθέτοντας πως κάτι τέτοιο «δεν ανήκει στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, είναι βαρύτατο λάθος».

Απαντώντας στον Νίκο Δένδια ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολίασε σκωπτικά ότι «ο κ. Δένδιας έχει μια μικρή τάση υπερβολής» και προσέθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για «αλλαγή πολιτεύματος» επειδή ο πρωθυπουργός έκανε ένα διάγγελμα για το κοινωνικό μέρισμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024