Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ινδία: Απαγόρευση επαιτείας σε πόλη που θα επισκεφτεί η Ιβάνκα

Ινδία: Απαγόρευση επαιτείας σε πόλη που θα επισκεφτεί η Ιβάνκα

Η αστυνομία στην πόλη Χιντεραμπάντ της νότιας Ινδίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαγορεύει την επαιτεία στους δημόσιους χώρους ενόψει της επίσκεψης της πρώτης κόρης των ΗΠΑ Ιβάνκα Τραμπ. Η κόρη του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα βρεθεί στην πόλη στα τέλη Νοεμβρίου μαζί με τον ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι και άλλους ηγέτες για τη σύνοδο κορυφής Παγκόσμιας Επιχειρηματικότητας.

Η αστυνομία στην πόλη Χιντεραμπάντ της νότιας Ινδίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαγορεύει την επαιτεία στους δημόσιους χώρους ενόψει της επίσκεψης της πρώτης κόρης των ΗΠΑ Ιβάνκα Τραμπ.

Η κόρη του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα βρεθεί στην πόλη στα τέλη Νοεμβρίου μαζί με τον ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι και άλλους ηγέτες για τη σύνοδο κορυφής Παγκόσμιας Επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών που γίνονται στην Χιντεραμπάντ η τοπική αστυνομία εξέδωσε εντολή με την οποία απαγορεύεται η επαιτεία στους δρόμους της πόλης, καθώς αποτελεί «ενόχληση, εμπόδιο στην ελεύθερη μετακίνηση και κίνδυνο για την κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών», μετέδωσε ο ινδικός Τύπος.

Οι επαίτες δεν θα μπορούν να βρίσκονται στους δρόμους της Χιντεραμπάντ ως τις 7 Ιανουαρίου, ενώ όσοι δεν συμμορφωθούν θα κινδυνεύσουν με πρόστιμα ή ποινές φυλάκισης.

Αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας διαβεβαίωσε ότι το μέτρο λαμβάνεται στο πλαίσιο της «καταπολέμησης της επαιτείας» και δεν συνδέεται με την επίσκεψη της Ιβάνκα Τραμπ. Μάλιστα οι δημοτικές αρχές έχουν ανοίξει ένα κέντρο στο οποίο θα μπορούν να διαμένουν οι επαίτες μέχρις ότου μπορέσουν να «ζήσουν κανονικές ζωές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η ανακοίνωση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από μη κυβερνητικές οργανώσεις, με μια τοπική οργάνωση να καταγγέλλει ένα διάταγμα που «ποινικοποιεί» την επαιτεία.

ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024