Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για 25 ευρώ δολοφονήθηκε η Δώρα Ζέμπερη στο Β' Νεκροταφείο

Για 25 ευρώ δολοφονήθηκε η Δώρα Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο

Θύμα ενός τοξικομανούς, ο οποίος αναζητούσε τρόπο να πάρει τη δόση του φαίνεται πως έπεσε η άτυχη Δώρα Ζέμπερη, που δολοφονήθηκε με 14 μαχαιριές στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Θύμα ενός τοξικομανούς, ο οποίος αναζητούσε τρόπο να πάρει τη δόση του φαίνεται πως έπεσε η άτυχη Δώρα Ζέμπερη, που δολοφονήθηκε με 14 μαχαιριές στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον καθ’ ομολογία δολοφόνο της 32χρονης εφοριακού, σημειώνουν πως το κίνητρο ήταν η ληστεία. «Είδα το κινητό της. Θα το έπαιρνα να το πουλήσω για να πάρω τη δόση μου. Αντέδρασε, με χτύπησε και προσπάθησε να διαφύγει. Τότε θόλωσα. Έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την χτυπάω. Φοβήθηκα μην με πιάσουν» φέρεται να ανέφερε ο 58χρονος που συνελήφθη από τους αστυνομικούς έπειτα από έρευνες σχεδόν είκοσι ημερών.

Μάλιστα, πλέον εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ληστείες σε ανάλογα μέρη, καθώς όπως ο ίδιος είπε δεν ήταν η πρώτη φορά που επιχειρούσε ληστεία σε νεκροταφείο. «Έχω κάνει ληστείες σε άλλα νεκροταφεία, σε αυτό πήγαινα πρώτη φορά» φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής που τον εξέτασαν το πρωί της Τρίτης στη ΓΑΔΑ.

Μόλις 25 ευρώ η λεία του

Η ομολογία του δράστη για το περιεχόμενο της τσάντας που κρατούσε η Δώρα Ζέμπερη και το ποσό της λείας του, συγκλόνισε την οικογένεια της άτυχης κοπέλας.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του πατέρα της 32χρονης, Αποστόλης Λύτρας, ο μεσήλικας τοξικομανής υποστήριξε στους αστυνομικούς πως στο εσωτερικό της τσάντας βρήκε μόλις 5 ευρώ, ενώ από την πώληση του κινητού τηλεφώνου που της απέσπασε έλαβε 20 ευρώ.

Το γενετικό υλικό του δράστη

Οι αστυνομικοί είναι σίγουροι πως έχουν φτάσει στο δράστη της στυγερής δολοφονίας της άτυχης Δώρας, καθώς πέρα από την ομολογία του, έχουν στη διάθεσή τους και αποδείξεις για την ταυτοποίηση γενετικού υλικού από την περιοχή του εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, στο χώρο του Β’ Νεκροταφείου Αθηνών εντοπίστηκε μια χαρτοπετσέτα με το γενετικό υλικό του καθ΄ ομολογία δράστη, καθώς και σε σημείο του μαντρότοιχου του νεκροταφείου, στην προσπάθειά του να διαφύγει χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς.

Πως έφτασαν στα ίχνη του

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών που ανέλαβαν την υπόθεση εξέτασαν δεκάδες μάρτυρες και πιθανούς υπόπτους, ενώ από την πρώτη στιγμή αναζήτησαν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων από την περιοχή γύρω από το νεκροταφείο.

Η μεγάλη βοήθεια που είχαν στην επίλυση της υπόθεσης, δόθηκε από τον ίδιο τον δράστη, στην προσπάθειά του να πουλήσει το κλεμμένο κινητό της Δώρας. Η καταγραφή του σήματος του κινητού τηλεφώνου από την περιοχή της Ομόνοιας, οδήγησε τους αστυνομικούς στην περιοχή, όπου εντόπισαν στην οδό Μενάνδρου το κατάστημα που έγινε η αγοραπωλησία.

Από τις κάμερες του καταστήματος, φάνηκε ο 58χρονος να πουλά το κινητό που είχε αποσπάσει από την 32χρονη εφοριακό, με την ΕΛ.ΑΣ. να ξεκινά από εκείνη τη στιγμή την αναζήτησή του.

Η σύλληψή του

Ο δράστης, που είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών, συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στη Ριζούπολη, σχετικά κοντά με τον τόπο του εγκλήματος.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της ληστεία η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα και της παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας, ενώ σήμερα θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Τα στοιχεία του δράστη

Αναλυτικά τα στοιχεία του δράστη αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα το μεσημέρι κατά την παρουσίαση της υπόθεσης από τον διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγο Χρήστο Παπαζαφείρη και τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. αστυνομικό υποδιευθυντή Θεόδωρο Χρονόπουλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος πρόκειται για έναν 58χρονο Έλληνα, αρμενικής καταγωγής, ο οποίος γεννήθηκε και διέμενε στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, ο οποίος είχε εκτίσει και ποινές για διάφορα αδικήματα σε φυλακές της χώρας.

in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024