Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Υπ. Παιδείας: Θα ξανανικήσουμε το φασισμό όποτε χρειαστεί

Τα επεισόδια που δημιούργησαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής στη Σαντορίνη κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης σχολίασε το υπουργείο Παιδείας, σημειώνοντας πως «αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της περιφρόνησης τους για την ηρωική αντίσταση της πατρίδας μας στα φασιστικά και ναζιστικά στρατεύματα». 

Τα επεισόδια που δημιούργησαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής στη Σαντορίνη κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης σχολίασε το υπουργείο Παιδείας, σημειώνοντας πως «αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της περιφρόνησης τους για την ηρωική αντίσταση της πατρίδας μας στα φασιστικά και ναζιστικά στρατεύματα».

«Η σημερινή παρεμπόδιση της τελετής εορτασμού της εθνικής επετείου στο Εμπορειό Σαντορίνης που επιχείρησαν μέλη της Χρυσής Αυγής με πρόσχημα ότι ο σημαιοφόρος δεν ήταν ελληνικής καταγωγής αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της περιφρόνησης τους για την ηρωική αντίσταση της πατρίδας μας στα φασιστικά και ναζιστικά στρατεύματα» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με αφορμή τα επεισόδια που δημιούργησαν μέλη της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της παρέλασης στο Εμπορειό της Σαντορίνης.

«Οι άνθρωποι αυτού του τόπου νίκησαν το φασισμό και θα το ξανακάνουν όποτε χρειαστεί. Τη σημαία έχουν δικαίωμα να κρατήσουν όλα τα παιδιά που μοιράζονται στα σχολεία μας «την ημετέρα παιδεία»» αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και συμπληρώνει:

«Οι θρασύβουλες πράξεις πατριδοκαπηλίας δεν έχουν χώρο στην ελληνική κοινωνία και εκπαίδευση. Συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Εμπορειού για την ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση που κράτησαν».

«Οι σχολικές τους κοινότητες έχουν την πλήρη συμπαράσταση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε κινήσεις προστασίας τους σε κάθε επίπεδο και με κάθε τρόπο», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Ακυρώθηκε η παρέλαση στο Εμπορειό

Τα επεισόδια που προκάλεσαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής λίγο πριν τη μαθητική παρέλαση στο Εμπορειό, είχαν ως αποτέλεσμα την ακύρωσή της, καθώς πολλοί γονείς, φοβούμενοι πιθανά επεισόδια, πήραν τα παιδιά τους και αποχώρησαν.

Η διαμαρτυρία έγινε για το γεγονός πως μια αριστούχος μαθήτρια που θα κρατούσε τη σημαία (καθώς η κλήρωση προβλέπεται μόνο για τα δημοτικά) έχει καταγωγή από την Αλβανία. Άμεσα, αρκετοί γονείς δημιούργησαν «αλυσίδα» προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά από τους χρυσαυγίτες και να πραγματοποιηθεί η παρέλαση, κάτι που τελικά δεν κατέστη δυνατό.

in.gr

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024