Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σκωτία: Σεβόμαστε τη θέση της Καταλονίας

Σκωτία: Σεβόμαστε τη θέση της Καταλονίας

Σε αντίθεση με τη Βρετανία που συντάσσεται με τη θέση της ΕΕ κατά της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, η Σκωτία εμφανίζεται θετικά διακείμενη. «Κατανοούμε και σεβόμαστε τη θέση της καταλανικής κυβέρνησης» δήλωσε η Φιόνα Χίσλοπ, η υπουργός Εξωτερικών της Σκωτίας.

Σε αντίθεση με τη Βρετανία που συντάσσεται με τη θέση της ΕΕ κατά της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, η Σκωτία εμφανίζεται θετικά διακείμενη.

«Κατανοούμε και σεβόμαστε τη θέση της καταλανικής κυβέρνησης» δήλωσε η Φιόνα Χίσλοπ, η υπουργός Εξωτερικών της Σκωτίας.

Τόνισε ότι ενώ η Ισπανία έχει το δικαίωμα να αντιτίθεται στην ανεξαρτησία, ο λαός της Καταλονίας πρέπει να έχει τη δυνατότητα να καθορίζει το ίδιο του το μέλλον.

Η Σκωτσέζα υπουργός απηύθυνε έκκληση για τη διεξαγωγή «διαλόγου με στόχο την εύρεση μιας λύσης που θα σέβεται τη δημοκρατία» εκτιμώντας ότι το να τεθεί σε καθεστώς κηδεμονίας η περιφέρεια από την κεντρική διοίκηση «δεν μπορεί να είναι η λύση».

Η βρετανική κυβέρνηση γνωστοποίησε, από την πλευρά της, ότι δεν θα αναγνωρίσει τη μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας από την Καταλονία διατυπώνοντας τη βούλησή της για τη «διαφύλαξη της ενότητας της Ισπανίας».

«Η Βρετανία δεν αναγνωρίζει και δεν θα αναγνωρίσει τη μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας από το περιφερειακό κοινοβούλιο της Καταλονίας» επισήμανε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η κήρυξη αυτή «στηρίζεται σε ψηφοφορία που είχε κριθεί παράνομη από τα ισπανικά δικαστήρια. Συνεχίζουμε να επιθυμούμε τη διαφύλαξη του κράτους Δικαίου, τον σεβασμό του ισπανικού Συντάγματος και τη διαφύλαξη της ενότητας της Ισπανίας».

in.gr

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024