Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πολάκης: Παράσιτο παθογόνο για το σύστημα υγείας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Πολάκης: Παράσιτο παθογόνο για το σύστημα υγείας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Σε μπαραζ αναρτήσεων στο Facebook έχει επιδοθεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων του εργαστηριακού ελέγχου για δονάκιο χολέρας στο Γενικό Νοσοκομείο - Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου». Ο κ. Πολάκης βάλλει κατά του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), χαρακτηρίζοντάς τον «παράσιτο, παθογόνο για το σύστημα υγείας».

Σε μπαραζ αναρτήσεων στο Facebook έχει επιδοθεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων του εργαστηριακού ελέγχου για δονάκιο χολέρας στο Γενικό Νοσοκομείο – Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου». Ο κ. Πολάκης βάλλει κατά του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), χαρακτηρίζοντάς τον «παράσιτο, παθογόνο για το σύστημα υγείας».

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφία όπου διακρίνεται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και γράφει «Στη πρώτη φωτογραφία βλέπετε προσφάτως ανακαλυφθεν στη χώρα μας παράσιτο ,παθογόνο για το σύστημα υγείας ,του είδους των ρικετσιων (ομοιαζον με το είδος ρικετσια προβαζεκι που προκαλεί μια μορφή τύφου γνωςτη ως την νόσο του τσουτσουγκαμουσι)».


Ενώ με νεότερη ανάρτησή του αφήνει να εννοηθεί ότι πίσω από την ιστορία με την χολέρα στο μαιευτήριο ίσως συνδέεται με συμφέροντα που θίγονται από την αδειοδότηση του Τμήματος Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Παρασκευή εκδόθηκαν τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των Κεντρικών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας για το στέλεχος εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) που φερόταν ότι βρέθηκε σε λιμνάζοντα ύδατα του νοσοκομείου.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι συμβατά με πρόσφατη κοπρανώδη επιμόλυνση του νερού (λύματα). Για την απόλυτη διασφάλιση της δημόσιας υγείας διενεργείται και επιπρόσθετος μοριακός έλεγχος, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη Τρίτη».

Για κουκούλωμα της υπόθεσης κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ

Πάντως η ΠΟΕΔΗΝ επιμένει στο θέμα και υποστηρίζει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρεί να κουκουλώσει το ζήτημα, κατηγορώντας τους κ.κ. Πολάκη και Ξανθό ότι αμφισβητούν δικά τους έγγραφα.

Διαμηνύει επίσης ότι «η επιπολαιότητα των Υπουργών Υγείας δεν έχει προηγούμενο. Αμφισβητούν επιστήμονες ιατρούς. Εμείς δεν είμαστε δεδομένοι κε Ξανθέ και κε Πολάκη. Δεν τρομοκρατούμαστε, ούτε φοβόμαστε τα άσφαιρα πυρά σας».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ στις 5 Οκτωβρίου ελήφθησαν δείγματα από τα λιμνάζοντα ύδατα του υπογείου του Νοσοκομείου τα οποία εστάλησαν προς ανάλυση στο Μικροβιολογικό Τμήμα, το οποίο δεν είναι εξειδικευμένο. Στα αποτελέσματα αναγράφεται ότι «αναπτύχθηκαν τεσσάρων ειδών εντεροπαθογόνα μικρόβια. Το Δονάκιο της χολέρας, υδρόφυλη αερομονάδα, enterobacter cloacae και ψευδομονάδα alcaligenes», επιμένει η ομοσπονδία των εργαζομένων.

Και συμπληρώνει ότι «και τα άλλα εντεροπαθογόνα μικρόβια που περιγράφονται στην καλλιέργεια δεν είναι συνηθισμένα, όπως αφήνει να εννοηθεί η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. Είναι μικρόβια που προκαλούν στον άνθρωπο σοβαρές μικροβιακές γαστρεντερίτιδες».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ αυτά μικρόβια αναπτύσσονται από λύματα σωλήνων αποχέτευσης και καταγγέλλει ότι «αναβλύζουν στο τοίχο τα νερά έξι μήνες τώρα».

Μαίρη Μπιμπή

in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024