Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτιστικές επιπτώσεις του Brexit: Μετακομίζει η Ορχήστρα Νέων της ΕΕ

Πολιτιστικές επιπτώσεις του Brexit: Μετακομίζει η Ορχήστρα Νέων της ΕΕ

Στις απώλειες της μετά - Brexit εποχής εντάσσεται και η μετακόμιση της Ορχήστρας Νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΟΝΕΕ) στην Ιταλία από το Λονδίνο, που ήταν το σπίτι της για πάνω από 40 χρόνια. Ο οργανισμός αυτός, ο οποίος έχει δουλέψει με μερικούς από τους διασημότερους μαέστρους στον κόσμο, βασίζεται στη χρηματοδότηση της ΕΕ που σχεδόν σίγουρα δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη για οργανώσεις που έχουν την έδρα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στις απώλειες της μετά – Brexit εποχής εντάσσεται και η μετακόμιση της Ορχήστρας Νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΟΝΕΕ) στην Ιταλία από το Λονδίνο, που ήταν το σπίτι της για πάνω από 40 χρόνια.

Ο οργανισμός αυτός, ο οποίος έχει δουλέψει με μερικούς από τους διασημότερους μαέστρους στον κόσμο, βασίζεται στη χρηματοδότηση της ΕΕ που σχεδόν σίγουρα δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη για οργανώσεις που έχουν την έδρα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση τον Μάρτιο 2019.

«Η ΟΝΕΕ είναι ένας ζωτικής σημασίας πολιτιστικός και πολιτικός πόρος για την Ευρώπη και για την ΕΕ και είμαι πολύ ευχαριστημένος που εξασφαλίσθηκε τώρα η μακροπρόθεσμη σταθερότητα της ορχήστρας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Βασίλι Πετρένκο, ο διευθυντής της ορχήστρας.

Η ορχήστρα θα μετακομίσει τον ερχόμενο χρόνο σε νέες έδρες στη Ρώμη και στη βόρεια ιταλική πόλη Φεράρα, προσθέτει.

Ιδρυτής αρχιμουσικός της ήταν ο εκλιπών ιταλός μαέστρος Κλάουντιο Αμπάντο και η ορχήστρα προσκλήθηκε να μετακομίσει στην Ιταλία από τον υπουργό Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1976 και από τότε είχε την έδρα της στη βρετανική πρωτεύουσα. Η Βρετανία είχε ενταχθεί το 1973 στην τότε ΕΟΚ.

Η ορχήστρα κάνει κάθε χρόνο οντισιόν για νέα μέλη, τα οποία πρέπει να είναι ηλικίας από 16 έως 26 ετών και να προέρχονται από χώρα μέλος της ΕΕ.

Στον ιστότοπό της αναφέρεται ότι βρετανοί μουσικοί εξακολουθούν φέτος το φθινόπωρο να μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να ενταχθούν στην ορχήστρα το 2018, όταν η Βρετανία θα εξακολουθεί να είναι μέλος.

«Η ρύθμιση για τα επόμενα χρόνια θα εξαρτηθεί από τις λεπτομέρειες της συμφωνίας που συζητείται ανάμεσα στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο», προστίθεται στη δήλωση του Πετρένκο.

ΑΠΕ/Reuters,in.gr

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024