Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατά Κοντονή για το άρθρο 3 περί ταυτότητας φύλου

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατά Κοντονή για το άρθρο 3 περί ταυτότητας φύλου

Η σημερινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής φαίνεται πως κρύβει επώδυνες εκπλήξεις και οδηγεί στην πρώτη σοβαρή κρίση των περίπου δυόμιση ετών της κυβερνητικής θητείας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Εσωτερική δοκιμασία βιώνουν από κοινού κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Η σημερινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής φαίνεται πως κρύβει επώδυνες εκπλήξεις και οδηγεί στην πρώτη σοβαρή κρίση των περίπου δυόμιση ετών της κυβερνητικής θητείας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ενδεχόμενη απόρριψη των διατάξεων για την αλλαγή φύλου στα 15 έτη θα συνιστά μείζον πολιτικό πρόβλημα που θα πρέπει να διαχειριστεί ο Αλέξης Τσίπρας. Κυρίως διότι θα κληθεί να «απολογηθεί» στην Κουμουνδούρου και στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι ακυρώνεται στην πράξη η αριστερή ατζέντα που αναζητεί η κυβέρνηση για να ξεφύγει από το πλαίσιο των μνημονιακών της δεσμεύσεων.

Όμως, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα, μοιάζει με καζάνι που βράζει και επικράτησε ένταση στη χθεσινή συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας. Αρκετοί βουλευτές κατηγόρησαν ευθέως τον υπουργό Δικαιοσύνης για αιφνιδιασμό, έλλειψη διαλόγου και μονομερείς ενέργειες, εστιάζοντας στη διάταξη για την αλλαγή φύλου στα 15 έτη, την οποία ο ίδιος αποφάσισε να διατηρήσει ως έχει.

Έτσι, στη Γεωργία Γεννιά, η οποία είχε δημοσίως διακηρύξει τη διαφωνία της, προστέθηκαν άλλοι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Μάρκος Μπόλαρης, Δημήτρης Γάκης και Νίνα Κασιμάτη – η τελευταία για την τροπολογία που αφορά στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης, η οποία επανακατατέθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο. Εάν σ’ αυτές τις πέντε διαφαινόμενες απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία προστεθούν οι δηλωμένοι αντιρρησίες βουλευτές των ΑΝΕΛ, καθώς προσανατολίζονται στη συντεταγμένη καταψήφιση της διάταξης για την αλλαγή φύλου στα 15 έτη, ο πήχυς υποχωρεί κάτω από τους 145 βουλευτές, δίχως να μπορούν να αποκλειστούν και άλλες «ανταρσίες» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως απών από την ψηφοφορία θα είναι ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, αναχώρησε για επίσημη επίσκεψη στη Βραζιλία, πριν ακολουθήσει στη συνέχεια τον Πρωθυπουργό στις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διαθέτει βεβαίως το δικαίωμα επιστολικής ψήφου, ωστόσο η απουσία του από τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή κρύβει τους δικούς της συμβολισμούς.

in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024