Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λονδίνο: Γυναίκα επιχείρησε να σκαρφαλώσει στις πύλες του Μπάκινγχαμ

Λονδίνο: Γυναίκα επιχείρησε να σκαρφαλώσει στις πύλες του Μπάκινγχαμ

Η βρετανική αστυνομία γνωστοποίησε ότι συνέλαβε μια γυναίκα που επιχείρησε να σκαρφαλώσει στις πύλες των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ επισήμανε ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι τρομοκρατικής φύσης.

Η βρετανική αστυνομία γνωστοποίησε ότι συνέλαβε μια γυναίκα που επιχείρησε να σκαρφαλώσει στις μπροστινές πύλες των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ επισήμανε ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι τρομοκρατικής φύσης.

«Η γυναίκα, η οποία πιστεύεται ότι είναι περίπου 30 ετών, σύντομα συνελήφθη από αστυνομικούς προτού καταφέρει να εισέλθει στον περιβάλλοντα χώρο των ανακτόρων» τόνισαν οι αρχές.

Η γυναίκα συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας παράνομης εισόδου και ανακρίνεται σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο του Λονδίνου.

«Το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό» υπογράμμισε η αστυνομία.

Η βρετανική αστυνομία παραμένει σε κατάσταση συναγερμού έπειτα από τη διάπραξη πέντε τρομοκρατικών επιθέσεων φέτος στη χώρα. Τον Αύγουστο σε βάρος ενός άνδρα που κράδαινε ένα ξίφος έξω από τα ανάκτορα οι αρχές απήγγειλαν κατηγορίες για τρομοκρατία. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά κατά την προσπάθειάς τους να τον συλλάβουν.

Τα τελευταία χρόνια καταγράφθηκαν και άλλα περιστατικά όπου άνθρωποι επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στον χώρο των ανακτόρων. Τον περασμένο Οκτώβριο, ένας 21χρονος άνδρας συνελήφθη αφού σκαρφάλωσε στην πύλη του παλατιού.

Τον Μάιο του 2016 ένας άνδρας, που είχε στο παρελθόν καταδικαστεί για φόνο, σκαρφάλωσε στον τοίχο και περπάτησε για περίπου 10 λεπτά στον περιβάλλοντα χώρο των ανακτόρων προτού συλληφθεί. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών.

Πριν από τέσσερα χρόνια, ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι επιχείρησε να εισβάλει από μια πύλη και φυλακίστηκε για 16 μήνες. Έναν μήνα νωρίτερα, δύο άνδρες είχαν συλληφθεί αφού κατάφεραν να διεισδύσουν στο παλάτι.

Το 1982 ο Μάικλ Φάγκαν σκαρφάλωσε σε έναν τοίχο και περιπλανήθηκε στο δωμάτιο ενώ βασίλισσα κοιμόταν, από τα σοβαρότερα περιστατικά παραβίασης των μέτρων ασφαλείας.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024