Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας και Τζεντιλόνι συζητούν για επενδύσεις - Πρώτο βήμα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τσίπρας και Τζεντιλόνι συζητούν για επενδύσεις – Πρώτο βήμα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τον Ιταλό ομόλογο του Πάολο Τζεντιλόνι υποδέχθηκε πριν από λίγη ώρα στην Κέρκυρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας - Ιταλίας.

Τον Ιταλό ομόλογο του Πάολο Τζεντιλόνι υποδέχθηκε πριν από λίγη ώρα στην Κέρκυρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας – Ιταλίας.

Οι δύο πρωθυπουργοί αντάλλαξαν θερμή χειραψία στην είσοδο του Ανακτόρου των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός έδειξε στον Ιταλό πρωθυπουργό, τη μοναδική θέα της Πλατείας Σπιανάδα και του Παλιού Φρουρίου από το μπαλκόνι της αίθουσας Ροντόντα του πρώτου ορόφου των Ανακτόρων, που θα διεξαχθεί το Ανώτατο Συμβούλιο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να υιοθετηθεί κοινή δήλωση, με την οποία τίθενται οι βάσεις για την επανεκκίνηση της ελληνοϊταλικής συνεργασίας κύριως σε οικονομικά θέματα.

Από τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν σήμερα ξεχωρίζει η ολοκλήρωση της μεταβίβασης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. και οι διμερείς συμφωνίες που θα υπογραφούν στον τομέα των επενδύσεων.

Στο οικονομικό πεδίο στο επίκεντρο των δύο πρωθυπουργών θα βρεθούν η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, οι ιταλικές επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς ΑΟΖ και ενεργειακά. Επίσης θα συζητηθούν το μεταναστευτικό, τα Δυτικά Βαλκάνια , οι Ευρωτουρκικές σχέσεις καθώς και οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με Τρίτες χώρες.

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι μετά από μια τρομερή κρίση, με βαρύτατες κοινωνικές συνέπειες, στην Ελλάδα υπάρχουν ιδιαίτερα θετικά και ενθαρρυντικά μηνύματα. Το θέμα είναι ότι μαζί, ως Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία αυτή» ανέφερε ο Τζεντιλόνι σε συνέντευξη που έδωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεωνεπίσης.

Παράλληλα με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ιταλό ομόλογό του θα γίνουν διμερείς συναντήσεις ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών, Ενέργειας, Πολιτισμού, Τουρισμού, Υποδομών, Οικονομικών, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασφάλειας (σε επίπεδο υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων).

Τέλος θα υπογραφεί συμφωνία για ζητήματα πολιτισμού και μνημόνιο συνεργασίας για προώθηση αγροτικών προϊόντων και ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο χονδρεμπόριο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024